4gamers.be

Disney verkoopt FoxNext Games

Door Jay, 24-01-2020 10:12

Enkele maanden geleden bleken er plannen te zijn voor de verkoop van FoxNext, de gamedivisie die Disney in handen kreeg toen het eerder dit jaar 21st Century Fox kocht. Die plannen zijn nu uitgevoerd.

FoxNext Games komt in handen van Scopely, een bedrijf dat zich richt op mobile games en titels als Star Trek Fleet Command, Looney Tunes World of Mayhem, WWE Champions 2019, The Walking Dead: Road To Survival, YAHTZEE With Buddies en Wheel of Fortune: Free Play in huis heeft.

Samen met FoxNext komt ook Cold Iron Studios, dat in 2018 door FoxNext werd gekocht, in handen van Scopely, maar die studio wil het bedrijf weer doorverkopen. Cold Iron Studios maakt immers games voor pc en consoles, en Scopely wil zich enkel focussen op mobile games en dus FoxNext.

Cold Iron Studios werkte aan een Alien shooter, maar door de verkoop is het onduidelijk of die ontwikkeling nog verder gaat. Licenties zouden immers bij Fox en dus Disney blijven, waardoor Cold Iron Studios geen rechten meer zou hebben om de game verder te ontwikkelen, tenzij Disney die licentie opnieuw uitleent.

Dat FoxNext nu van de hand gedaan is, is niet zo verwonderlijk. Disney is jaren geleden immers al afgestapt van het zelf maken van games. In plaats daarvan verkiest het om de ontwikkeling uit te besteden via licenties. Op die manier is Star Wars bijvoorbeeld bij EA beland. FoxNext paste dus niet in dat plaatje en werd zodoende verkocht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.