4gamers.be

Problemen voor System Shock 3

Door Jay, 10-02-2020 09:37, bron: https://www.pcgamer.com/otherside-entertainment-layoffs-leave-the-future-of-system-shock-3-in-doubt/?&_flexi_variantId=control

Het ziet er momenteel niet zo goed uit voor System Shock 3. De game werd in 2015 al aangekondigd en was in ontwikkeling bij OtherSide Entertainment, dat aanvankelijk samenwerkte met Starbreeze als uitgever voor de game. Toen Starbreeze financiĆ«le problemen kreeg, kwamen het project en de rechten echter weer volledig in handen van OtherSide, dat op zoek moest naar een nieuwe uitgever. In het slechtste geval zou OtherSide de game zelf uitgeven, maar of daar geld voor was, was nog maar de vraag.

Momenteel lijkt nog geen nieuwe uitgever gevonden te zijn en er komen berichten naar buiten dat het team achter de game niet langer actief is bij OtherSide. Sommige ontwikkelaars zouden op straat gezet zijn, terwijl andere op eigen initiatief vertrokken zouden zijn.

Wat dit betekent voor System Shock 3 is onduidelijk. De kans is alleszins groot dat het project op pauze gezet werd in afwachting van een nieuwe uitgever of alleszins een nieuw plan voor de financiering. Op een spoedige release lijken we dus niet te moeten rekenen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.