4gamers.be

Extreem zeldzame Nintendo PlayStation nu te koop

Door Jay, 13-02-2020 12:00

Je weet het of je weet het niet, maar in een ver verleden hebben Nintendo en Sony samengewerkt om een nieuwe console te lanceren. Dat was in de jaren '80, toen de Compact Disc uitgevonden werd. Nintendo ging een samenwerking aan met Sony om zo het Super NES CD-ROM System te creëren, al wordt de console nu ook wel de "Nintendo PlayStation" genoemd. Op het laatste moment echter trok Nintendo zich terug en Sony ging alleen verder om de eerste PlayStation op de markt te brengen. Alvorens de samenwerking was stopgezet, waren evenwel al 200 prototypes van de Nintendo PlayStation gemaakt.

De Nintendo PlayStation consoles zijn erg zeldzaam en een mooi collector's item voor heel wat verzamelaars. Eind vorig jaar werd aangekondigd dat er eentje te koop aangeboden zou worden en die veiling is nu ook effectief gelanceerd. De veiling duurt nog 22 dagen en het verplichte openingsbod werd op 4300 dollar gezet, maar inmiddels werd al 31.000 dollar geboden. Verwacht wordt dat de prijs nog stevig kan oplopen gezien de zeldzaamheid van dit stukje gamegeschiedenis.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.