4gamers.be

Gothic krijgt een officiële remake

Door Jay, 19-02-2020 10:24

THQ Nordic heeft bevestigd dat het groen licht heeft gegeven voor de ontwikkeling van een volledige remake van Gothic. Eind vorig jaar werd al een speelbare teaser van zo'n remake gelanceerd om te zien of het concept populair genoeg was en dat blijkt dus het geval te zijn.

Meer dan 180.000 mensen speelden de demo en de feedback was blijkbaar positief, waardoor nu de verdere ontwikkeling van de remake zal plaatsvinden in een nieuwe studio van THQ Nordic in Spanje.

De remake van Gothic staat gepland voor pc en next-gen consoles, maar zal hoe dan ook pas na 2020 verschijnen. Men zal ook rekening houden met feedback van fans, die de demo alsnog iets te kleurrijk vonden en dus liever een grimmiger sfeertje zouden zien.

Gothic

  • Release: 07/12/2001
  • Ontwikkelaar: Piranha Bytes
  • Uitgever: XICat Interactive

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.