4gamers.be

Nintendo reageert op actie van Test Aankoop

Door Jay, 21-02-2020 11:50

Test Aankoop onderneemt actie tegen Nintendo omwille van defecte Joy-Con controllers die het bedrijf niet gratis wil herstellen. Op die actie van de consumentenorganisatie heeft Nintendo België nu gereageerd. De integrale reactie van het bedrijf, waarin staat het reeds contact heeft gehad met Test Aankoop en dat de garantie op Switch-hardware, inclusief controllers, in maart naar 24 maanden verlengd wordt, is hieronder te lezen.

We kunnen bevestigen dat we in contact zijn met Test Aankoop over hun zorgen met betrekking tot de Joy-Con-controllers. We hebben reeds de punten die door Test Aankoop zijn aangedragen, met ze besproken.

In onze correspondentie met Test Aankoop hebben we met hen gedeeld dat de verhouding Joy-Con-controllers die onze afdeling klantenservice in België heeft ontvangen, inclusief iedere vorm van defect, sinds de lancering van Nintendo Switch in maart 2017 erg laag is. Omdat onze klanten de hoogste prioriteit genieten, behandelen we al sinds vorig jaar zomer alle Joy-Con-controllerdefecten openlijk en schappelijk.

We hebben Test Aankoop ook geïnformeerd over onze vrijwillige Nintendo-fabrieksgarantie voor Nintendo Switch-hardware en dat we onze garantie tot 24 maanden verlengen om het zo voor onze consumenten eenvoudiger te maken een mogelijk probleem op te lossen. Deze verlengde vrijwillige garantie is eerder dit jaar reeds geupdate in Frankrijk en zal in maart geupdate worden in België, net als in andere Europese landen.

De 24 maanden vrijwillige garantie heeft betrekking op Joy-Con-controllers, onafhankelijk of ze met een Nintendo Switch-systeem of los gekocht zijn. Al onze consumenten, ook degene die de Joy-Con-controllers voor maart hebben aangeschaft, kunnen binnen 24 maanden na aanschaf gebruik maken van de vrijwillige garantie voor Nintendo Switch hardware.

In de tussentijd kunnen alle consumenten die problemen ondervinden met hun Nintendo Switch hardware contact opnemen met onze klantenservice, via http://support.nintendo.be, zodat ze kan helpen om een mogelijk probleem op te lossen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.