4gamers.be

Polen lanceert Minecraft server om kinderen bezig te houden

Door Jay, 23-03-2020 10:56

Ook in Polen worden maatregelen genomen om het coronavirus aan te pakken. Zodoende zijn scholen er gesloten, al krijgen leerlingen en studenten thuis wel nog les via het internet. Buiten die lestijden moeten kinderen echter ook een bezigheid hebben en daarom is de Poolse overheid onder meer een eigen Minecraft server gelanceerd.

Het initiatief van de overheid heet "Grarantanna" en brengt voornamelijk educatieve online bezigheden met zich mee, zoals quizzen, game jams en dus ook een Minecraft server. Daar krijgt elke speler in Creative Mode een stukje grond van 60x60, waar ze vervolgens iets op kunnen bouwen. Spelers worden aangespoord om bekende monumenten na te maken en de meest indrukwekkende creaties krijgen ook een prijs.

Kinderen bezig houden via Minecraft is natuurlijk geen slecht idee. Het spel trekt elke maand nog 112 miljoen spelers en is redelijk kindvriendelijk in Creative Mode, waarmee de creativiteit dan ook nog eens gestimuleerd wordt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.