4gamers.be

"Grafische broncode next-gen Xbox gestolen"

Door Jay, 26-03-2020 14:52, bron: https://www.ign.com/articles/xbox-series-x-graphics-source-code-reportedly-being-held-to-100-million-ransom-by-hacker

Een hacker zou erin geslaagd zijn om de grafische broncode van de Xbox Series X, of toch een deel ervan, in handen te krijgen. Voor de code zou 100 miljoen dollar losgeld gevraagd worden.

AMD liet zelf weten dat het benaderd werd door iemand die beweerde code in handen te hebben gekregen via een gahackte computer. Delen van die code werden al online verspreid en ook weer offline gehaald op verzoek van AMD, wat doet vermoeden dat de code in kwestie authentiek is. Het zou gaan om code omtrent de Big Navi en Arden GPU's van AMD. Die laatste zou gebruikt worden in de Xbox Series X.

Volgens AMD is de gestolen code niet essentieel voor de competitiviteit of de veiligheid van zijn grafische producten, maar het valt natuurlijk nog af te wachten in hoeverre het lekken van de code schade kan berokkenen. Momenteel is ook niet bekend of men zal ingaan op de vraag naar losgeld.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.