4gamers.be

51 % koopt DLC

Door papfles, 20-10-2011 00:02, bron: venturebeat

Het Amerikaanse analistenbureau EEDAR heeft in Noord-Amerika eens onderzocht hoe het zat met het aankopen van DLC en hoe dit vergeleken kan worden met de voorbije jaren. Daaruit blijkt dat er steeds meer mensen DLC kopen.

Zo heeft maar liefst 51 % van de ondervraagde PS3- en Xbox 360-gebruikers in het afgelopen jaar DLC gekocht, in vergelijking met 40 % vorig jaar en 34 % in 2009. Van alle mensen die geen DLC hebben gekocht, bleek 47 percent het niet doen omwille van privacy. 11 percent deed het dan weer niet omdat de kwaliteit van de DLC niet goed genoeg was. Andere redenen zijn het gebrek aan demo's en de hoge kost.

EEDAR verwacht wel dat er zowat 600 miljoen dollar extra vergaard kan worden per jaar als de uitgevers deze problemen kunnen oplossen. Hoe het met de Europese gamer zit, is niet bekend.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.