4gamers.be

Skylanders: Trap Team

Door valies, 09-09-2014 00:02

Skylanders: Trap Team


Skylanders, je komt ze zowat in alle speelgoedwinkels tegen. Ze bestaan in alle vormen en maten en elk jaar groeit dit levendige legertje stevig aan. De allernieuwste game in de populaire franchise is getiteld Skylanders: Trap Team en weet weer wat nieuwe zaken naar de huiskamer, en daarbuiten, te brengen.

Skylanders Trap Team maakt zijn opwachting op heel wat platformen. Laten we ze even oplijsten voor alle volledigheid: tablet (Android, Fire OS, iOS), Nintendo 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Wii U, Xbox 360 en Xbox One. Alle platformen krijgen de volledige game, zelfs de tablet-versie moet niet onderdoen qua gamewereld of gameplay. Over hoe de tabletversie hierin tracht te slagen, lees je later meer. 

Voor de nieuwelingen: Skylanders: Trap Team situeert zich in het platformgenre en brengt heel wat kindvriendelijke actie en dol avontuur naar de speler. De Skylander-games zijn gericht op alle leeftijden, van jong tot oud en zal danig verzamelaar de kriebels geven om alle Skylander-figuurtjes de zijne te maken. 

 Skylanders: Trap Team screenshot

Skylanders: Trap Team volgt op het verhaal van Skylanders: Swap Force. De Traptanium-muren van de gevreesde Coulcracker Prison zijn verpulverd door grootmacht Kaos en zowat alle villains zijn nu losgelaten in Skylands. De speler moet samen met de Skylanders alle schurken proberen op te sporen en hen één voor één terug trachten gevangen te nemen via Traps. Deze Traps zijn gemaakt uit het Traptanium van de tot-de-grond-gelijkgemaakte gevangenis. Het zijn een soort van magische kristallen die erg essentieel zijn om de vijand te vangen. Elke vijand die je zorgvuldig hebt opgesloten in een Trap, eentje dat overeenkomt met diens element, kan je vervolgens inzetten als speelbaar personage. Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise zal je dus in de huid kunnen kruipen van de vijand.

Om dit vangen van de villains in deze kristallen Traps nog wat leuker te maken, is er een speaker geplaatst in de Portal waar je je Skylander figurine op plaatst én waar je je fysieke Trap-kristal op aansluit. Terwijl de slechterik zijn beklag doet over het feit dat hij door jou werd verpulverd en hij geleidelijk aan in de Trap wordt gezogen, hoor je ook zijn stem van de tv richting de Portal gaan en dus naar de fysieke Trap verhuizen. Omgekeerd geldt hetzelfde, wanneer je hem zogezegd vrijlaat om met je mee te strijden tegen de andere opponenten. Vang je uiteindelijk meer villains dan je Traps hebt, dan kan je er enkele in de Vault stoppen.

Naast de gloednieuwe Traps, brengt Skylanders Trap Team zestien nieuwe Trap Master Skylanders. Deze nieuwe Skylanders torenen iets boven de standaard Skylanders uit en hebben allen een wapen gemaakt uit Traptanium. Zo heb je Bushwack die een Traptanium bijl heen en weer slingert en ook Head Rush vult het Trap Team aan, een vurige vrouwelijke viking met Traptanium horens en rode vlechten in haar haar. Verder zijn er ook nog een heleboel nieuwe core Skylanders, allen gekenmerkt door een rode basis (ten opzichte van de groene, oranje, blauwe basis van de vorige reeksen). Uiteraard zal je ook nog steeds met de Skylanders van de vorige games kunnen spelen, al zullen de Trap Masters iets steviger in de schoenen staan tegenover de villains dan hun voorgangers. Voor het eerst zijn er ook Skylander Minis te verzamelen, 16 schattige - maar niet te onderschatten - Skylanders. Zij zijn erg wendbaar en kunnen zo makkelijk aanvallen weren van de vijand.

In de demo bezochten we Rainfish Riviera, waar we van NPC Mags de opdracht kregen om Information Squid op te zoeken. De eerste villain die we te pakken krijgen is Brawlrus, een walrus die een heleboel stervissen naar je Skylander gooit, die je zo goed mogelijk moet ontwijken. Zodra we hem in onze Trap vangen, kunnen we ook met hem verder spelen waarbij elke villain zijn eigen achtergronddeuntje krijgt. We moeten onderweg twee sleutels trachten te vinden. De eerste vinden we op een afgelegen platform, waar we pas geraken als we ergens een hangbrug vinden en die snel eventjes oprollen om dan weer uit te rollen naar de locatie van de sleutel.

De tweede sleutel bevindt zich in een hut waar we uitgedaagd worden in een spelletje Skystones Smash tegen de piraat Bucko. We krijgen een stapel kaarten waar we 6 Stones (kaarten) uit mogen kiezen, al kan je ook een recommended set nemen. Ook Bucko heeft een stapel Stones en om beurten leggen we een Stone op tafel. Elke kaart heeft een health strength en een attack strength en je moet ze tegen elkaar uitspelen om zo elkaars health naar 0 te brengen. De cijfers op de Stones gaan tot maximum 5, zodat ook kinderen de rekensom kunnen maken. We winnen, krijgen een flinke duit geld en komen zo aan de tweede sleutel die we nodig hebben om verder te gaan in de game. De demo gaat zo verder en de gameplay is telkens een mix van simpele puzzels, gevechten en hier en daar een spelletje Skystones Smash. Ook wordt er om de haverklap van Skylander gewisseld en dit verloopt allemaal erg vlotjes.

Skylanders: Trap Team screenshot

Net zoals de voorgaande games is er een starter pack dat je meteen op weg zet. De standaard starter pack bevat de video game, 1 Traptanium Portal, 2 Skylanders, 2 Traptaniums en nog wat minder essentiële zaken zoals stickers, trading cards en een poster. Er is ook nog een Dark Edition starter pack die je een Ultimate Kaos Trap en drie Dark Edition Skylanders biedt die enkel verkrijgbaar zijn via deze Dark Edition. Een derde versie is die voor de tablet, waarbij je onder meer een draadloze Traptanium Portal krijgt inclusief een draadloze game controller, speciaal ontworpen voor deze game.

De controller die je bij de tabletversie krijgt, past mooi in de onderkant van de bijgeleverde draadloze Portal, waardoor het toch nog zo goed als mogelijk draagbaar blijft. We hebben de controller in de hand gehad, maar hebben er spijtig genoeg niet mee kunnen spelen. Of hij dus goed in de hand ligt na enige tijd gamen is voorlopig nog een vraag, maar conceptueel lijkt het wel een erg goede zet te zijn. De tabletgame is namelijk geen aangepaste vereenvoudigde versie van de game, dus een controller bleek volgens de ontwikkelaar dan ook een must have en zo lijkt het ons ook.

 

Conclusie

De presentatie van Skylanders: Trap Team wist ons te bekoren, maar we zijn het meest geïntrigeerd geraakt door de controller van de tabletversie. Of deze werkelijk zal scoren bij de spelers is afwachten geblazen, maar conceptueel zien we het alvast zitten. Skylanders: Trap Team breidt verder op het succes van de vorige telgen, maar het feit dat je voor het eerst in de huid van de vijand kan kruipen lijkt ons alvast een leuke toevoeging aan de franchise.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.