4gamers.be

Hands-on: Evolve Behemoth DLC

Door YoniVL, 26-03-2015 13:00

Dat Evolve enkele pakketjes DLC zou krijgen, dat was al geweten. Binnenkort kunnen we aan de slag met de eerste grote nieuwigheden: 4 nieuwe hunters, 1 nieuw monster, 2 nieuwe maps en een observer mode. Het ene al iets goedkoper dan het andere. Wij hadden het geluk om voor de release al eens aan de slag te gaan met de nieuwe elementen.

Laten we beginnen bij de Observer Mode. Die voegt een soort zesde speler toe die je kan selecteren wanneer je een wedstrijd opstart. Die speler kan natuurlijk niet deelnemen aan de wedstrijd, maar kan wel alles tot in de puntjes volgen. Hij kan daarbij kiezen uit een camera die achter één van de vijf spelers in de wedstrijd hangt. Die camera kan gedraaid worden, maar het is wel een beetje jammer dat er geen losse camera’s zijn, waarmee je als het ware boven het slagveld kan zweven. Ook leuk is dat je steeds een percentage te zien krijgt met de winstkansen. De Observer Mode is natuurlijk gecreëerd met eSports in het achterhoofd en daarom zal het ook mogelijk zijn om wedstrijden te shoutcasten.

Evolve screenshot

De volgende nieuwkomer is de Behemoth, het nieuwe monster. Dit is het sterkste, maar tevens het traagste monster in Evolve. Hij kan niet springen of vliegen, maar wel rollen. Wil hij op een hoger platform komen, dan kan hij niet anders dan klimmen, waardoor hij kwetsbaar is. Rollen is sneller, maar het kan ook niet onbeperkt gebruikt worden. De meeste aanvallen van Behemoth zijn redelijk standaard, maar we willen er toch even twee uitpikken. We hadden het al over het rollen als defensief mechanisme, maar je kan er ook vol mee op een hunter inbeuken. Zit je als hunter gevangen, dan zal je het in ieder geval niet lang overleven. Met een andere aanval kan Behemoth muren zetten op de map. Daarmee kan hij zichzelf beschermen tegen aanvallen of hunters insluiten. Speel je tegen Behemoth, blijf dan maar uit de buurt van smalle gangetjes, want voor je het weet zit je opgesloten in je graf.

Geen nieuw monster zonder nieuwe hunters en ook daar mogen we er binnenkort vier van verwachten. De eerste in het rijtje is Torvald, een halve cyborg en een assault met het uiterlijk van een stoere viking. Hij is gemaakt om van nabij schade aan te richten en zijn arsenaal is daar dan ook op gericht. Met de Shrapnel Grenade kan hij vliegensvlug een boel zwakke plekken creëren op het monster, die hij daarna met zijn Autofire Shotgun kan gebruiken om heel wat schade aan te richten. Naast deze twee abilities heeft Torvald ook een schild en kan hij mortieren afschieten. Die laatste aanval is traag en moet vooral gebruikt worden om de vijand te verrassen.

Evolve screenshot

Vervolgens hebben we Crow, de nieuwe Trapper. Hij ziet er een beetje zonderling uit en die Batray op zijn arm maakt het er niet beter op. Die Batray heeft een naam, Gobi, en is het huisdier van Crow. Je kan Gobi uitsturen, waarna je monsters – alle soorten – in de omgeving kan zien. Handig om snel het monster te spotten, als je wat geluk hebt. Met zijn Stasis Gun kan je het monster vertragen of, als je het schot oplaadt, zelfs vrijwel stil laten staan voor een langere periode. Met een charged shot van zijn Kinetic Long Rifle kan hij schade aanrichten aan het monster, zonder last te hebben van diens armour. Natuurlijk heeft hij ook een dome die hij kan neerpoten, om het monster gevangen te zetten.

De nieuwe medic heet Slim en lijkt een beetje op een gemuteerde vlieg. Geen wonder dat één van zijn abilities een healing drone in de vorm van een insect is. Die drone blijft in de buurt van één hunter en healt hem constant. Zo kan je bijvoorbeeld je assault constant van health voorzien. De drone keert wel terug naar Slim zodra de hunter aangevallen wordt. Heb je toch nog wat extra nodig, dan is er de Healing Burst. Die heeft bij Slim een hele grote radius en kan door slimme spelers vaak gebruikt worden. De healing burst wordt immers opgeladen door de Leech Gun. Die doet damage aan het monster, maar zorgt er dus ook voor dat je vaker kan healen. Slim wordt zo een redelijk agressieve hunter en niet eentje die aan de zijkant van een gevecht staat. Met de Spore Cloud Launcher kan hij de reukzin van het monster wegnemen, om zo hunters moeilijker vindbaar te maken.

Evolve screenshot

Tot slot hebben we onze Support, Sunny. Haar belangrijkste ability is de Shield Drone. Die heb je maar neer te zetten en hunters in de buurt krijgen automatisch een schild toegewezen. Moet je toch nog vluchten, dan kan je haar Jetpack Booster gebruiken, waarmee andere hunters sneller en verder kunnen vliegen. We moeten eerlijk zijn en zeggen dat we dat ding nooit hebben gebruikt. Daarnaast heeft ze met haar Mininuke Grenade Launcher één van de sterkste standaardwapens in het spel.

Conclusie

De nieuwe hunters en het nieuwe monster zijn goede toevoegingen voor Evolve. Vooral Slim, de medic, en Torvald, de assault, vonden wij heel aangenaam om mee te spelen. Ook het nieuwe monster voegt opnieuw wat toe. Het zal echter afwachten zijn of de prijzen voor de DLC's niet iets te hoog liggen. De Hunting Season Pass, waarmee je de vier hunters krijgt en nog wat skins, kost 24,99 euro en dan heb je het nieuwe monster nog niet. Dat is dan weer gratis voor wie een pre-order gekocht heeft. Gelukkig zijn de nieuwe maps en de Observer Mode wel gratis.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.