4gamers.be

Hands-on: Bandai Namco Level Up 2015

Door YoniVL, 20-04-2015 15:00

Bandai Namco – vroeger Namco Bandai, voor wie het nieuws van die immense naamswijziging heeft gemist – nodigde ons onlangs uit op het Level Up-event in Parijs, waar het de line-up voor het komende jaar uit de doeken deed. Wat we te zien kregen was een mix van Japanse en Europese games, die we hier even kort aan jullie zullen voorstellen.

Beginnen doen we met één van de paradepaardjes van Bandai Namco: Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4. Hierna Naruto Shippuden, want god wat een titel. Naruto is in onze contreien misschien niet zo bekend als elders, toch is het één van de grote namen in Japan en ook in Franstalig België en Frankrijk. Aan zijn games wordt dan ook voldoende aandacht besteed.

Deze Naruto Shippuden gaat gewoon verder waar zijn voorgangers zijn opgehouden. Je krijgt als gamer een boel tegenstanders voorgeschoteld en de bedoeling is dat je ze allemaal flink wat klappen om de oren geeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen vernieuwingen zijn. Het vechtsysteem werd lichtjes aangepast. Zo is het nu mogelijk om binnen een team van drie personages steeds te wisselen van leider. Zo bepaal je zelf met wie je vecht en kan je de strategie aan het moment aanpassen.

Het is nu ook mogelijk om muren te gebruiken om aan te vallen. Daardoor voelen bepaalde arena’s ook stukken natuurlijker aan dan voorheen. Wie het graag wat grootser aanpakt, kan nu awakening en ultimate jutsu gebruiken tijdens alle gevechten. Ook grafisch doet deze Naruto Shippuden een stap vooruit. De eerste game op de nieuwe generatie consoles zorgt er voor dat de stijl van de anime echt van het scherm spat. Het gevolg is dat je spectaculaire aanvallen te zien krijgt die je even met de mond open zullen doen spelen.

Naast Naruto Shippuden heeft Bandai Namco nog een boel andere Japanse games, waarvan een aantal ook hun oorsprong in de manga/anime-wereld hebben.

Zo is er One Piece Pirate Warriors 3. Het enige wat we over die game echt kunnen zeggen is dat het enorm schatplichtig is aan Dynasty Warriors. Verwacht je dus aan een massa vijanden die je zo snel mogelijk een kopje kleiner moet maken. Spijtig dat het er visueel niet even goed uitziet als Naruto Shippuden en daardoor beetje een fletse indruk geeft. Een game voor de fans dus.

Binnenkort mag Europa eindelijk ook een game van Project X Zone verwachten, namelijk Project X Zone 2. In die tactical RPG voor 3DS werken Capcom, Sega en Bandai Namco samen. Dat levert een leuke game op, maar vooral een arsenaal aan bekende personages uit Strider, Tekken, Devil May Cry, Tales of…, Resident Evil, Shinobi, Yakuza en ga zo maar door. Veel meer viel er voorlopig ook niet te rapen over deze game.

Nog zo’n allegaartje aan personages is J-Stars Victory vs+. Ditmaal geen cross-over tussen verschillende gamebedrijven, maar wel een flink assortiment uit de bekendste manga’s en animes van Shonen Jump, een gekend Japans mangamagazine. In deze game vechten al die personages het onderling met elkaar uit. Doel? De beste zijn natuurlijk. De game zal ook verschijnen op PS4, dat zelfs een extra mode krijgt ten opzichte van de versies voor PS3 en PS Vita.

Tales of Zestiria screenshot

Iets minder hyperactief zijn de games in de Tales of-reeks. Die bestaan twintig jaar en dat moet gevierd worden met een nieuwe game natuurlijk. De lokalisatie van die Tales of Zestiria voor de Europese markt is bijna klaar en dus mag de game deze herfst bij ons in de winkels verwacht worden. Tales of Zestiria is een echte hommage aan de reeks, met personages uit verschillende games (bij Bandai Namco houden ze duidelijk van cross-overs). Voor het overige mag je jezelf verwachten aan een typische game uit deze RPG-serie.

De meer Japanse kant van Bandai Namco hebben we nu wel ongeveer gehad en dus is het tijd om de andere kant van het spectrum aan te doen. Bij het Japanse gamebedrijf bestaat die kant voornamelijk uit racegames.

We gaan hier even snel Project Cars vernoemen, alhoewel dat niet echt een game van Bandai Namco is. Ze zijn wel de verdeler van het spel en dus kregen we de mogelijkheid om even aan de slag te gaan met de game. Daaruit kunnen we 2 dingen afleiden: de game ziet er wel heel goed uit en is ook verdomd taai. De scheldwoorden hebben we er even uitgefilterd, maar je snapt waar we naartoe willen. Project Cars is dan ook een game voor de echte liefhebber. Een uitgebreid aanbod auto’s en tracks, aangevuld met heel wat aanpassingsmogelijkheden en een handling die je vanaf moment één zal doen zweten. Niet iets wat je even vijf minuutjes speelt dus, maar wel een game die oefening vergt.

Sebastien Loeb Rally Evo screenshot

Goed, genoeg over Project Cars, laten we het even hebben over Sebastien Loeb Rally EVO. Dan bedoelen we ook echt even, want momenteel verdient deze rallygame onze aandacht nog niet echt. We hoopten een klein beetje op een game die kon wedijveren met Colin Mcrae Rally, maar niets is minder waar. Grafisch is het flets, de handling is niet leuk en je rijdt precies de godganse tijd met een grasmaaier rond. Nog heel wat werk voor de boeg voor de mannen van Milestone vooraleer deze game later dit jaar op de markt komt.

Tot slot bekijken we nog even F1 2015, de nieuwste game van Codemasters rond de populairste motorsport ter wereld. Opnieuw kan je aan de slag met alle teams en piloten en ditmaal komt de game eens niet na het seizoen uit. Als bonus krijg je er zelfs het volledige vorige seizoen gratis bovenop. De game maakt gebruikt van een nieuwe engine en dat laat zich duidelijk zien. Vooral de weers- en lichteffecten zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Conclusie

Bandai Namco is duidelijk een schizofreen bedrijf met games die duidelijk uit de Japanse stal komen en games die meer op de Westerse leest zijn gestoeld. Het gevolg is dat je een allegaartje aan games krijgt, waar voor heel wat mensen iets in zit. Vooral racefans en liefhebbers van Japanse fightinggames zullen de komende maanden reikhalzend uitkijken naar de releases van Bandai Namco.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.