4gamers.be

Hands-on preview: Transformers: Devastation

Door rafbanaan, 20-08-2015 09:00

Transformers: Devastation


Transformers: Devastation wisselt dit jaar van ontwikkelaar en het is nu niet meteen een onbekende studio, want Platinum Games (gekend van onder meer The Wonderful 101) staat nu aan het roer en brengt hun gekende gameplay naar deze franchise.

Transformers: Devastation is een third person brawler waarbij de snelle actie centraal staat. De stijl die we gewoon zijn van Platinum Games wordt ten volle ge├»mplementeerd, wat dus betekent dat we snappy controls krijgen aan 60 fps. Aangezien melee gevechten het belangrijkste zijn in deze game, is het natuurlijk essentieel dat de gameplay vlot is en de controls goed en snel aanvoelen. Toch zal je ook wapens kunnen gebruiken in de singleplayer, maar reken toch voornamelijk op mechanische lijf-aan-lijf gevechten.

Transformers Devastation screenshot

Door aan te vallen vul je ook een progressiemeter en eenmaal gevuld, krijg je de kans om een Vehicle move te doen. Deze krachigere aanval kan veel schade aanrichten, maar hij moet uiteraard wel goed getimed worden. Platinum Games is echter de fans van de oudere Transformers-momenten niet vergeten, want zo mochten wij een deel van de bossfight in 2.5 D spelen, een flashback naar "de goede oude tijd". De game zit propvol met dit type flashbacks en het zorgt ook voor een afwisselende ervaring, al mag je natuurlijk wel degelijk het merendeel in 3D rondlopen.

In totaal zal je uit 5 verschillende personages kunnen kiezen in Transformers: Devastation: Optimus Prime, Sideswipe, Bumblebee, Wheeljack en Grimlock. Ook al maak je in het begin een keuze voor 1 van deze 5, je zal tijdens de game links en rechts de mogelijkheid hebben om te wisselen door de Teletran Uplink in de Ark, je thuisbasis. Zoals het hoort, speelt elk personage anders en je krijgt ook nog eens meer dan 150 wapens om je personages mee uit te rusten en te personaliseren.

Transformers Devastation screenshot

Die wapens zullen volgens de ontwikkelaar allemaal verschillend zijn en we hoeven dus niet te vrezen dat we 5 keer hetzelfde wapen krijgen, met lichtelijk verschillende statistieken. Deze wapens vind je willekeurig dankzij loot drops, maar als je een hogere moeilijkheidsgraad kiest (er zijn er 5), dan stijgt de kans op betere drops en op zeldzame loot. Verwacht geen multiplayer in de game en ook de Autobots zijn niet meteen speelbaar, dus wie daarop zit te wachten, heeft wel pech. 

Weg met de realistische weergave in vorige games, wantTransformers: Devastation gooit het roer op dat vlak weer om. De gekozen art past eigenlijk wonderwel bij de game en zorgt er ook voor dat we een stabiele framerate krijgen. De Transformers zien er allemaal bijzonder herkenbaar uit, al zijn ze wel een beetje moderner gemaakt om toch mee te kunnen met de hedendaagse tijd. Ook de verschillende transformaties in de game komen recht uit de reeks en moeten dus gelijk zijn. Met je Transformer kan je wel heel wat zaken in een level platwalsen, zoals bomen, wagens en ander losstaand prul, maar gebouwen en steden zijn toch net iets te sterk voor onze bots.

Conclusie

De vernieuwde aanpak bij Transformers: Devastation kunnen we wel waarderen. Bovendien verschuift de aandacht grotendeels van wapens naar melee. Ondersteund door de mooie art en de gekende gameplay mechanics van Platinum Games ziet het er op dit moment veelbelovend uit voor Transformers: Devastation.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.