4gamers.be

Hands-off preview: Mafia III

Door Fredje, 27-06-2016 09:55

Mafia III


Hoofdpersoon Lincoln Clay heeft in Mafia III maar één doel: het vernietigen van de Italiaanse maffia. Er worden geen gevangenen genomen en geen deals gesloten – iedereen zal boeten voor wat deze Italiaanse familie hem heeft aangedaan.

Nadat Lincoln terugkwam van de Vietnamoorlog vond hij broederschap binnen de zwarte maffia, maar deze periode van relatieve rust duurt niet lang voor onze hoofdpersoon wanneer de lokale Italiaanse maffia zijn hele familie omlegt. Wonder boven wonder overleeft Lincoln de aanslag en gaat hij op zoek naar wraak.

Voor het eerst zullen we in de Mafia-games dus geen onderdeel uitmaken van de Italiaanse maffia, maar staan we juist lijnrecht tegenover de criminele organisatie. Omdat vuur alleen met vuur te bestrijden is, begint Lincoln zijn eigen criminele familie om het op te nemen tegen zijn Italiaanse rivalen en ze van de troon te stoten. In je eentje kun je echter niet van een familie spreken en Lincoln rekruteert dan ook drie onderbazen die hem gaan helpen bij zijn wraaktocht.

Mafia III screenshot

Cassandra is leider van de Haïtiaanse maffia en is het zat om in de schaduw van de Italianen te opereren. Thomas Burke is in het verleden verraden door de Italiaanse maffia en wil wraak, maar misschien we de meest in het oog springende capo is Vito Scaletta – het hoofdpersonage uit Mafia II. Wat er precies is gebeurd tussen Vito en zijn familie is nog in duisternis gehuld, maar wat duidelijk is is dat Vito weinig liefde koestert voor zijn oude Italiaanse familie.

Samen met deze drie onderbazen plan je jouw route naar overheersing van New Bordeaux. Jij kiest welke activiteiten en districten van de stad jouw volgende doelwit zijn. De ontwikkelaar maakt duidelijk: jij hebt de touwtjes in handen. We krijgen tijdens de demonstratie te zien hoe Lincoln langzaam de criminele activiteiten in één van de districten van de Italianen ondermijnt: het vermoorden van drugsdealers en pooiers die voor de Italianen werken, het onderbreken van orgieën en het vernietigen van grote hoeveelheden drugs zorgen voor flink wat (financiële) schade. Wanneer je de familie in dat district voldoende onder druk hebt gezet kun je je richten op het kopstuk.

Mafia III screenshot

Tijdens de presentatie is dit kopstuk Uncle Lou – de broer van leider Sal Marcano. Uncle Lou houdt een fundraising op een rivierboot in de Bayou voor een bevriende corrupte politicus en Lincoln ziet het als de perfecte locatie om Uncle Lou te grazen te nemen. Hij laat de boot in de val lopen en valt aan. Gangster na gangster delft het onderspit terwijl Lincoln een groot scala aan wapens tentoonstelt, maar af en toe ook sluipend te werk gaat. Na een lang vuurgevecht trek je eindelijk aan het langste eind en weet je Uncle Lou te grazen te nemen. Eindelijk is het district van jou.

Wat volgt, is een vergadering met jouw drie capo’s om te bepalen wat jullie met het district gaan doen. Elke capo zorgt voor bepaalde bonussen wanneer hij het district overneemt, maar tegelijkertijd verlies je respect bij de andere onderbazen. Zo gebeurde het in de demo dat Burke boos was dat Lincoln weer een district aan iemand anders toewees, zo boos zelfs dat hij liet weten niet langer achter je te staan.

Mafia III screenshot

Hierna krijgen we een missie te zien die niet elke speler zal meemaken. Het is namelijk ook goed mogelijk om Burke te vriend te houden, maar aangezien hij zich in deze demo tegen Lincoln heeft gekeerd kunnen we hem natuurlijk niet zomaar laten gaan. Er wordt naar het autokerkhof van Burke gereden om hem eens te laten zien wie er de baas is. Hopelijk is dit een voorbode van de unieke ervaring die Mafia III kan worden.

Ook uniek is de omgeving waarin het geheel zich afspeelt: New Bordeaux. Deze fictieve recreatie van New Orleans druipt van de sfeer. Van de donkere en duistere Bayou tot het kleurrijke en levendige Franse district: New Bordeaux doet je zonder problemen in de jaren ’60 wanen.

Mafia III screenshot

Wel zijn we nog ietwat huiverig over de technische staat van de game. Mafia III moet al in augustus verschijnen, maar was op de beursvloer nog niet speelbaar. In de vooraf opgenomen presentatie die we te zien kregen waren zelfs hier en daar wat bugs en clipping-problemen te bespeuren – en dat is vreemd in een vooraf opgenomen video. Hopelijk heeft ontwikkelaar Hangar 13 nog genoeg tijd om deze probleempjes glad te strijken, want verder lijkt Mafia III alles te zijn wat we willen van een Mafia-game. 

Conclusie

Mafia III lijkt een uniek spektakel te worden die momenteel nog wat enkele technische probleempjes heeft. De keuze om niet langer deel uit te maken van de Italiaanse maffia is een verfrissende en de prachtige sfeervolle omgevingen van New Bordeaux lijken een genot om in rond te lopen. We kunnen niet wachten om binnenkort daadwerkelijk met de game aan de slag te gaan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.