4gamers.be

Hands-on preview: Injustice 2

Door Fredje, 06-07-2016 00:01

Injustice 2


Superhelden zijn hot. Al een aantal jaar worden we doodgegooid met helden in verschillende geuren en kleuren. Zo was daar in 2013 opeens Injustice: Gods Among Us, een vechtgame die op stilistische wijze het gevecht tussen de superhelden en -schurken van het DC-universum op je scherm toverde. Zoals het een goede superheldenreeks betaamt, is het nu tijd voor deel twee: Injustice 2.

Eigenlijk is er niet bijster veel veranderd in Injustice 2: het vechtsysteem is nog grotendeels hetzelfde, het tempo blijft voor een vechtgame aan de lage kant en de omgevingen zijn nog steeds overhevig aan constante veranderingen. Net als in het vorige deel kun je tegenstanders door muren en daken heen slaan om zo in een andere vechtarena terecht te komen en net als bij de vorige game worden we nog steeds zonder moeite afgemat door de andere spelers.

Toch heeft NetherRealm de game van een nieuw tintje weten te voorzien: het gear system. Aan het einde van elk gevecht – zowel multiplayer als singleplayer – krijgen zowel de winnaar als de verliezer een nieuw deel uitrusting toegewezen. Jouw vechter kan na de match meteen in de nieuwe uitrusting worden uitgedost of je kunt het allemaal eens even rustig uitzoeken in de inventory manager.

Wat belangrijk is is dat de uitrusting jouw personage voorziet van een bonus in statistieken als strength, defense en hp, al gaat dat soms weer ten koste van een andere eigenschap. Daarnaast voorzien de zeldzamere voorwerpen speciale bonussen zoals meer omgevingsschade en heel soms zelfs nieuwe moves. Bovenal is het vooral tof omdat het uiterlijk van jouw superheld of -schurk verandert. Geef je Batman een paar nieuwe handschoenen, dan staat hij de volgende pot te knokken met zijn glimmende nieuwe batgloves. Ook de kleuren van de items zijn allemaal aan te passen waardoor alle personages er uniek uitzien, zeker op de hogere levels.

Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe personages toegevoegd, zoals Gorilla Grodd, Supergirl en Atrocitus the Red Lantern en zijn huiskat Dax-Starr. Alle nieuwe personages zijn natuurlijk ook voorzien van de welbekende supermoves. Het zijn nog steeds de spectaculairste momenten in een Injustice-game. Vooral de supermove van Supergirl was genieten: ze sleept haar tegenstander mee naar de zon en straalt hem vervolgens met haar laserogen terug naar aarde waarbij crashes met meteoren niet uitblijven. Over spectaculair gesproken.

Conclusie

Injustice 2 lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar weet op een aantal leuke manieren de boel om te gooien. Vond je Injustice: Gods Among Us een aantal jaar geleden al niks, dan gaat het vervolg je niet teruglokken naar de wereld van superheldengevechten. Voor echte liefhebbers lijkt Injustice 2 een uitstekende opvolger te worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair