4gamers.be

Hands-on preview: Skylanders: Imaginators

Door rafbanaan, 14-09-2016 12:00

Skylanders: Imaginators


Een bezoek aan Activision voor Skylanders is een vaste stop geworden en dit jaar was geen uitzondering. We gingen langs om de nieuwste in de telg te gaan uitproberen, namelijk Skylanders: Imaginators.

Met Skylanders: Imaginators keren we terug naar hoe het allemaal begon. Zo heb je de Mind Magic die werd gebruikt om alles te maken, zowel de wereld als de verschillende wezens die erop rondlopen. De Mind Magic is echter in gevaar en het is jouw taak om deze terug veilig te stellen. Dit doe je aan de hand van je eigen verbeelding, want een nieuwe feature bij Skylanders: Imaginators is de mogelijkheid om je eigen Skylander te maken. Gebruik daarvoor een Creation Crystal die je op de dock plaatst en dan krijg je een menuutje waarmee je de Skylander kunt creëren. 

Skylanders Imaginators screenshot

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Zo heb je om te beginnen tien verschillende elementen waaruit je kan kiezen. Deze vormen de basis van je Skylander en hinten naar de mogelijke aanvallen die je kan doen. Verder heb je een Battle Class waaruit je kiest, bijvoorbeeld Knight. Eenmaal deze twee keuzes zijn gemaakt, ga je verder met het uiterlijk. Hier kan je van kop tot teen alles aanpassen en echt gaan voor iets unieks. De stem kan je ook nog zelf kiezen, net als de one-liner die je kan gebruiken na een zege. 

Uiteraard zijn er ook nog wat statistieken die je aan je Skylander kan geven. Deze gaan over bijvoorbeeld de Armor of Attack. Deze kan je omhoog krikken door een bepaald soort uitrusting aan te trekken (een pan op je hoofd lever meer Armor punten bijvoorbeeld). Eenmaal je Skylander naar wens is, kan je deze in de spelwereld toveren. Kom je verder op je avontuur met je Skylander in moeilijkheden, dan kan je deze zonder problemen on-the-fly aanpassen.

Skylanders Imaginators screenshot

De oudere Skylanders zijn natuurlijk ook weer van de partij, mocht je hen verkiezen. Ultieme Skylanders zitten er ook in, waaronder Kaos als een Sensei. Deze kunnen je Skylander nieuwe tactieken en aanvallen leren, maar indien je het poppetje bezit, kan je er ook mee spelen. Ze hebben een Ultimate Power die je wel opnieuw moet opladen. Dat kan door vijanden te doden of door gewoon te wachten. Aangezien de Ultimate Power zeer krachtig is, moet je hem op het juiste moment inzetten, zoals bijvoorbeeld in een baasgevecht zoals wij deden.

Deze bazen geven je aan het einde van het gevecht een schatkist waarin een heleboel uiterlijke mogelijkheden zitten, bijvoorbeeld nieuwe oren. Aan het einde gingen we met Crash Bandicoot aan de slag op het bekende eiland, dat in gevaar is. Samen met Dr. Neo Cortext moet je er dan voor zorgen dat het gevaar verdwijnt. Het eiland speelde en voelde echt aan als een typisch level uit de gekende Crash Bandicoot-franchise, maar dan met iets meer open spelwereld. De appeltjes, kisten, typische vijanden en meer, ze waren allemaal van de partij. 

<iframe width="660" height="371" src="https://www.youtube.com/embed/8RsVPm4Hby0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Grafisch ziet de titel er zeker niet slecht uit, maar het is natuurlijk de typische stijl en weergave die we al kennen van de vorige games. Hetzelfde geldt ook voor het geluid, dat steevast op het verwachte niveau presteert. Ook de nieuwe popjes zijn weer tot in de puntjes afgewerkt, dus als je je collectie wil uitbreiden, zal je er een waaier aan leuke popjes bij krijgen.

Conclusie

Skylanders: Imaginators brengt weer wat vernieuwing binnen de reeks, aangezien je je eigen Skylander kan maken. De jongere gamer is en blijft het doelpubliek voor deze game, maar Crash Bandicoot zal misschien toch heel wat oudere gamers weten te verleiden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.