4gamers.be

Hands-on preview: Gears of War 4

Door rafbanaan, 12-09-2016 09:30

Gears of War 4

[gespeeld op pc]


Aan het einde van dit jaar mogen we ons verwachten aan een nieuwe Gears of War 4, zowel op Xbox One als op pc. Op Gamescom gingen we aan de slag met de pc-versie.

We gingen aan de slag met een twintig minuten durende demo die een missie vanuit de campaign voorschotelde. De bedoeling was om een verloren eenheid terug te vinden die op weg was richting het station. Het speelde zich dan ook af in een meer stedelijke setting waarin we omringd werden door verschillende gebouwen en we ook even de doden mochten groeten op een grimmig kerkhof. Op dit avontuur ben je niet alleen, aangezien je met een eenheid van drie op pad gaat. Dit geeft later ook de mogelijkheid om de campaign in co-op te spelen, maar bij de sessie was een singleplayer ervaring.

Gears of War 4 screenshot

Het duurde niet lang voor we onze eerste ontmoeting hadden met een vijand. Het was ook meteen een van de nieuwe vijanden die de titel mag verwelkomen, genaamd Juvie's. Deze slijmerige witte wezen vormen niet meteen een gevaar wanneer ze alleen vertoeven. Spijtig genoeg zijn ze altijd in een groep en wanneer ze je in groep aanvallen, is het moeilijk om ze tegen te houden, aangezien hun aantallen net hun grote voordeel zijn. Ze vormen tevens de voorhoede van de Swarm en je zal ze dus regelmatig mogen verschalken.  Wees steeds op je hoede en herlaad steeds de wapens vooraleer je verder gaat.

Iets verder in de missie kregen we een soort mutatie te zien van de Juvie, net iets slimmer dan de basisvorm. Nog steeds wit qua kleur, maar iets breder en met de mogelijkheid om wapens te hanteren. Logischerwijs zijn deze vijanden dus ook moeilijker te verslaan, maar  hun gebrek aan pantser is je redding. Het was ook tof om een gewonde vijand naar zijn teamgenoot te zien kruipen, zodat deze hem kan helpen. Dit zorgt ervoor dat je goed moet opletten dat je ze zeker helemaal afmaakt of je mag opnieuw beginnen.

Gears of War 4 screenshot

Op je pad vind je soms ook verstopte wapens terug. Zo hing er bij ons een zwaar machinegeweer in een net tegen het platfond. Deze kon je uiteraard gebruiken om op de vijand te vuren, maar je kon het ook op de grond planten om zo meer finesse te hebben. 

Gears of War 4 hebben we op de pc gespeeld met de controller, want de combinatie muis en toetsenbord was niet beschikbaar tijdens de demo. Misschien zijn we de stijl van Gears of War niet gewoon, maar elke keer voelt het raar aan. De controls voelen zwaar aan en het lijkt een eeuwigheid te duren vooraleer we ons kunnen omdraaien. Met muis en toetsenbord is dit misschien sneller opgelost, maar dat kunnen we dus niet bevestigen op dit moment. Ook op grafisch vlak hebben we dezelfde opmerking als bij de remaster van de eerste Gears of War. Van ver ziet alles er zeer goed uit, maar vanaf het moment dat je een object of bijvoorbeeld muur van dichtbij bekijkt, is het een stuk minder.

Conclusie

Gears of War 4 lijkt niet meteen af te stappen van de vaste waarden die de reeks bekendmaakte. Her en der vind je wat vernieuwing terug, maar in het algemeen voelt en speelt Gears of War 4 als zijn voorgangers, wat voor de ene goed is en voor de andere een afknapper. Hoe de co-op in de campaign is, zullen we pas kunnen testen bij release.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair