4gamers.be

Hands-on preview: Strange Brigade

Door YoniVL, 04-07-2017 17:00

Strange Brigade


Ontwikkelaar Rebellion kennen we van games als Sniper Elite en Zombie Army. Onlangs onthulden ze Strange Brigade, een nieuwe co-op shooter die heel wat fun in de jaren ’30 belooft. Wij kregen de kans om de game al eens aan de tand te voelen.

Strange Brigade is een action-adventure game die zich afspeelt in de jaren ’30, een tijd waarin het Britse Rijk nog hoge toppen scheert en er nog flink wat onontdekte delen op de wereld zijn. Als speler mag jij één van die onbekende beschavingen gaan bezoeken, maar voor je het weet kom je in aanraking met bovennatuurlijke wezens die het niet zo op jou en je team begrepen hebben.

Strange Brigade screenshot

Strange Brigade is gebaseerd op het idee van de Zombie Army Trilogy, wat wil zeggen dat je tegen een hoog tempo heel wat vijanden aan gort mag knallen. Dat doe je in teams van één tot vier spelers, waarbij je ondertussen ook nog een aantal kleine puzzels moet oplossen om verder te geraken.

De combat in Strange Brigade valt vooral op door zijn hectiek, zonder dat het ooit echt onoverzichtelijk wordt. Die combat is gestoeld op drie pijlers: wapens, power-ups en vallen. De wapens zijn typische pistolen en geweren uit de jaren ’30, die bijzonder vlot knallen. Strange Brigade maakt zich dan ook niet al te druk over realisme, maar wil vooral dat de speler plezier beleeft.

Dat gebrek aan realisme komt terug in de power-ups en de vallen die doorheen de wereld verspreid zijn. Elke speler heeft zijn eigen power-up, die hij kan opladen door vijanden neer te knallen. Heb je voldoende vijanden verslagen, dan kan je een speciale aanval uitvoeren. Die is vooral handig wanneer je overdonderd wordt door heel wat vijanden, aangezien hij meestal in één klap flink wat tegenstanders tegen de vlakte werkt.

Strange Brigade screenshot

Heb je toch nog wat last om alles en iedereen te verslaan, dan kan je ook gebruik maken van de vallen die her en der verspreid zijn. Die zijn eenvoudig te activeren door er op te schieten of op een bepaald platform te gaan staan. Denk daarbij aan grote messen die wild in het rond draaien of speren die uit de grond komen. Bij bepaalde vallen worden vijanden ook aangetrokken, waardoor je ze niet alleen doodt, maar ze ook nog eens samenbrengt, waardoor je er met sprekend gemak een volledig magazijn kogels op kan afvuren.

In onze speelsessie ontdekten we alvast een arsenaal aan verschillende vijanden, gaande van het typische hersenloze gespuis dat gewoon op je afstormt, naar vijanden die veilig op een afstandje blijven, tot minibazen die je als team zal moeten aanpakken.

Eerder spraken we ook al over kleine puzzels die je moet oplossen. Denk daarbij niet aan ingewikkelde puzzels, maar wel aan patronen die je moet zoeken in de spelwereld en dan moet gebruiken om deuren te openen. Die deuren moet je soms openen om echt verder te komen in een level, maar het kan ook zijn dat je er gewoon wat extraatjes achter vindt, zoals een nieuw wapen of wat munitie.

Grafisch is Strange Brigade geen hoogvlieger, maar dat hoeft ook niet bij dit soort games. Alles draait rond fun, vijanden afknallen en humor. Die drie zaken zijn gelukkig in overvloed aanwezig. Gamers die op zoek zijn naar een vermakende co-op shooter, die moeten deze Strange Brigade zeker in de gaten houden.

Conclusie

Onze speelsessie met Strange Brigade was kort, maar daarom niet minder amusant. We zijn er nu al vrij hard van overtuigd dat de game heel wat fans zal weten te vinden en dan vooral gamers die zich even willen ontspannen en samen met vrienden wat vijanden willen neerknallen in een wereld vol humor en fun.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.