4gamers.be

Hands-on preview: Fable Fortune

Door Fredje, 11-07-2017 12:38

Fable Fortune


Sinds de release van Blizzards Hearthstone zijn kaartgames weer helemaal terug. Inmiddels wordt de ene na de andere competitieve kaartgame uitgebracht en zul je je echt moeten onderscheiden als je in dit genre wilt opvallen, precies wat Fable Fortune probeert te doen.

Fable Fortune heeft veel weg van Hearthstone en andere traditionele kaartgames. Spelers beginnen met drie goudstukken die ze kunnen gebruiken om kaarten in te zetten. Elke beurt komt hier een goudstuk bij, met een maximum van tien. Het doel is om jouw kaarten te gebruiken om de levensbalk van de tegenstander naar nul te brengen. Kaarten krijgen een hoeveelheid aanvalspunten en levenspunten mee. En ga zo maar door.

Fable Fortune screenshot

Tot zover weinig nieuws onder de zon, maar Fable Fortune voert een aantal interessante wijzigingen door. Kenmerkend voor de serie is een moraliteitssysteem en deze is ook verwerkt in de kaartgame. Elke speler krijgt aan het begin van de pot een aantal opdrachten voorgeschoteld. Denk hierbij aan opdrachten als: versla drie vijandelijke kaarten, speel een eenheid met meer health dan aanval of geef een bepaalde hoeveelheid goud uit. Opdrachten die bovendien elke keer veranderen en zich zelfs aanpassen aan de locatie waarin je speelt.

Nadat je de gekozen opdracht hebt voltooid krijg je twee opties. Je kunt het pad volgen van Avo, de goede god van Albion, of voor het pad van Skorm, de kwaadaardige god, kiezen. Afhankelijk van jouw keuze zijn er kaarten die bepaalde eigenschappen krijgen wanneer jij voor het goede of het kwade kiest. Denk bijvoorbeeld aan meer health of een speciale eigenschap die extra schade aanricht.

Het moraliteitssysteem heeft niet alleen effect op jouw eenheden, maar past ook de vaardigheden van jouw eigen personage aan. Zo heeft net als veel andere kaartgames elk personage zijn eigen vaardigheden die hij of zij kan inzetten voor een laag aantal goudstukken. De Prophet kan bijvoorbeeld zichzelf of zijn eenheden helen. Wanneer je kiest voor het goedaardige pad, dan kan dit personage nog meer punten herstellen per beurt. Kies je echter voor het pad van de kwaadaardige Skorm dan krijgt zijn vaardigheid de mogelijkheid om een eenheid niet alleen te healen, maar ook meer damage te laten doen. Je kunt per pot maximaal drie quests voltooien en dus ook maar liefst drie keer tussen goed en kwaad wisselen. Het zorgt voor een hele toffe dynamiek die veel potjes lang interessant zal houden.

Fable Fortune screenshot

Ook nieuw is de mogelijkheid om Fable Fortune coöperatief te spelen. Samen met een vriend of vriendin kun je het opnemen tegen verschillende vijanden uit het Fable-universum. Je ziet elkaars kaarten en kunt dus perfect op elkaar inspelen. We zaten tijdens de speelsessie constant in de kaarten van onze medespeler te loeren om te zien of we een dodelijke combinatie op de virtuele speeltafel konden leggen; het is dat de wifi op een gegeven moment roet in het eten gooide en de pot beëindigde, maar anders hadden we de schurk sowieso op z'n knieën gekregen.

Conclusie

Fable Fortune lijkt zich te onderscheiden van andere competitieve kaartgames, maar houdt het ook herkenbaar. Spelers van Hearthstone of gelijkaardige kaartgames kunnen zo instappen, maar een paar leuke en vernieuwende ideeën weten deze relatief traditionele kaartgame toch een interessante twist te geven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.