4gamers.be

Hands-on preview: South Park: The Fractured but Whole

Door Fredje, 05-07-2017 09:50

South Park: The Fractured but Whole


Het is niet makkelijk om je als nieuweling in een vaste groep vrienden (en vijanden) te mengen, maar in South Park: The Fractured but Whole mag je het gewoon weer proberen, maar dan als superheld.

In South Park: The Fractured but Whole gaan we wederom aan de slag als The New Kid; jouw personage uit de vorige game, The Stick of Truth. Het fantasy-rollenspel zit er inmiddels op en de jongens en meiden van het stadje South Park zijn overgestapt op een nieuw onderwerp: superhelden en superschurken.

South Park: The Fractured but Whole screenshot

We beginnen de speelsessie van de game met een tochtje naar de lokale stripclub. Terwijl we door het raam van het toilet klauteren, samen met onze partner Scott Malkinson, beter bekend als Captain Diabetis, krijgen we te horen wat de opdracht is. We zijn voor nog onbekende redenen op zoek naar een stripper met een penistatoeage, maar dat is dan ook het enige wat we weten. Geen naam en geen beschrijving van haar uiterlijk, we zullen het allemaal zelf moeten uitzoeken, als echte superhelden.

Als je dacht dat deze introductie al debiel was, dan staat je nog wat te wachten. In de wc schieten we met vuurwerk een condoom van het plafond, schijten we via een quick-time event de hele plee onder en zorgen we ervoor dat een volwassen man zichzelf bevuilt. In de stripclub praten we met strippers en volgen we twee dronken mannen naar de VIP lounge om ze daar te overtuigen ons de naam van de stripper te geven. De mannen eisen een lapdance en ontvangen deze ook, maar niet helemaal zoals ze verwachten. We dwingen in een minigame de mannen tot het geven van de namen door ze tijdens de lapdance te vergiftigen met scheten.

South Park: The Fractured but Whole screenshot

Het is precies de humor die je kunt verwachten van South Park, wat je daar dan ook van vindt. Een logisch gevolg: South Park-makers Trey Parker en Matt Stone slaan wederom de handen ineen met Ubisoft om het script en de vele grappen te schrijven. Na de lapdance volgt een turn-based gevecht zoals we deze kennen uit de eerste game. Heel veel is er wat dat betreft niet veranderd sinds de eerste game. De user interface is iets opgefrist en wat duidelijker, maar de kern van de game is exact hetzelfde als de eerste game.

Na het verslaan van de dronken mannen hebben we eindelijk een naam: Classi. Het idee is om de DJ Classi het podium op te laten roepen waarna onze helden de dame in kwestie een aantal vragen kunnen stellen. Er wordt besloten om zo'n intens smerig drankje voor de DJ te maken, zodat hij naar de wc moet en The New Kid en Captain Diabetis de stripper het podium op kunnen roepen. De twee jongens gaan in de stripclub op zoek naar de meest ranzige ingrediĆ«nten voor hun gin-tonic. Er worden rattenkeutels, sperma en natuurlijk een lading scheten in het drankje gemixt en aan de DJ gegeven.

South Park: The Fractured but Whole screenshot

De beste man weet niet hoe snel hij de wc moet opzoeken en we kunnen eindelijk Classi het podium op roepen. De dame komt inderdaad naar buiten, maar denkt dat we van de politie zijn en slaat op de vlucht. Wanneer we de achtervolging inzetten komen we weer in een turn-based gevecht terecht. Classi zet de andere strippers in de club in om ons tegen te houden. Het heeft echter weinig zin om ze allemaal te verslaan; de club heeft een oneindige toevoer aan strippers die allemaal tot Classi's verdediging komen.

Om Classi te bereiken zullen we een lange gang gevuld met strippers moeten overleven. Terwijl we ons door de dames heen worstelen worden we ook nog eens achtervolgd door een kolossale stripper die zich niets aantrekt van het turn-based gevecht. Terwijl onze personages gebonden zijn aan verschillende beurten loopt de stripper in real-time naar voren en voert ze ongeveer elke twintig seconden een area of effect-aanval uit. Je kunt haar niet verslaan, dus we doen het enige wat we kunnen doen: ons zo snel mogelijk richting Classi vechten. De kolossale stripper voegt op een interessante manier druk toe en zorgt voor flinke spanning.

Wanneer we Candi eindelijk bereiken stuurt ze haar pooier op ons af. De beste man schiet zijn pistool in de lucht om ons af te schrikken, maar raakt hierbij een reclamebord dat naar beneden stort en zijn schedel reduceert tot een hoopje ellende. Wanneer je bekend bent met South Park weet je precies wat je kunt verwachten, de bizarre verhalen van de jongens en meiden uit de serie zullen niet onderdoen voor de gekkigheid in dit virtuele avontuur.

Conclusie

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd aan bijvoorbeeld de menu's, maar verder is wat we gezien hebben van de South Park: The Fractured but Whole vrijwel identiek aan het eerder verschenen The Stick of Truth. Vond je die game fantastisch of ben je een liefhebber van de televisieserie? Dan zul je in je nopjes zijn met dit nieuwe South Park-verhaal.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.