4gamers.be

Hands-on: Monster Energy Supercross

Door YoniVL, 26-01-2018 13:19

Monster Energy Supercross

Gespeeld op pc


Ontwikkelaar Milestone heeft al heel wat ervaring op het vlak van racegames en voegt er daar met Monster Energy Supercross nog eentje aan toe. Daarin trekken we naar de Verenigde Staten, waar we in stadions doorheen heel het land aan de slag kunnen in deze spectaculaire discipline.

Voor de Europeaan is de Amerikaanse Supercross misschien minder gekend, maar in de Verenigde Staten is het ongemeen populair en het is de reden waarom Amerikaanse motorcrossers zelden de oceaan oversteken om deel te nemen aan het wereldkampioenschap, waarin wij Belgen zolang dominant zijn geweest met pakweg Stefan Everts.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame screenshot

Wat meteen opvalt wanneer je Monster Energy Supercross speelt, is dat het duidelijk geen arcaderacer is. Zo ziet het er natuurlijk wel uit, omdat je racet in stadions en de tracks vrij spectaculair zijn, maar zo speelt het zeker en vast niet. Een race winnen is dan ook allesbehalve eenvoudig.

Om te beginnen is het vrijwel onmogelijk om een track tegen hoge snelheid af te werken als je de layout niet helemaal kent. Je zal nogal veel hotsen en botsen, waarbij je natuurlijk flink wat snelheid verliest. Aangezien de tegenstander het allemaal wat beter aanpakt, zal je flink mogen zwoegen wil je de kop van de race bereiken. Bovendien komt de AI redelijk agressief uit de hoek en hebben ze er geen enkel probleem mee om je gewoon van de baan te rammen. We snappen dat Supercross een beetje ieder voor zich is, maar dit ging ons soms net dat tikkeltje te ver. Gelukkig heb je heel wat opties op vlak van de moeilijkheidsgraad van de AI, zodat iedereen wel zijn gading zal vinden.

Daarnaast heb je nog de physics van de game die het je niet altijd zo eenvoudig maken. Milestone heeft duidelijk moeite gedaan om de physics van de motoren zo waarheidsgetrouw weer te geven. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je veel met het gewicht van je motorcrosser moet werken, om de sprongen goed af te werken en niet onderuit te gaan. Wij hadden soms het gevoel dat we toch nogal snel tegen de vlakte gingen en dat we daar ook iets te weinig controle over hadden.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame screenshot

Zelfs met een aantal assists, waarbij het gewicht gedeeltelijk automatisch wordt afgehandeld en de physics toegeeflijker zijn, kregen we het niet al te snel onder de knie. Dat hoeft natuurlijk niet slecht te zijn, want het zorgt er voor dat Monster Energy Supercross een game is waar je heel wat tijd aan kan spenderen. Langs de andere kant zullen heel wat gamers daar ook op afknappen.

Voor je aan een race begint heb je trouwens heel wat opties over hoe je die race wil aanpakken. Je kan er om te beginnen voor kiezen om kwalificaties te rijden en ook de lengte van de race kan je aanpassen. Je kan ook een aantal instellingen van je motor tweaken, zodat die rijdt zoals jij dat wil.

Monster Energy Supercross zit ook boordevol andere opties. Om te beginnen kan je natuurlijk een eigen motorcrosser in elkaar boksen. Qua uiterlijk heb je daar niet zo heel veel keuzes, maar alles wat te maken heeft met je motor en de rest van je uitrusting is in overvloed aanwezig. Wie wil, kan zich daar wel enkele uurtjes mee bezighouden.

Vervolgens heb je ook nog de track editor, waarmee je ook tracks online kan delen, zodat je eigenlijk een oneindig arsenaal aan tracks voor de game krijgt. Het werkt redelijk intuïtief, aangezien de mechanismen niet verschillen van track editors in andere games. Het zal echter wel oefening vergen om een circuit te bouwen met een lekkere flow.

Grafisch ziet deze previewversie van Monster Energy Supercross er vrij goed uit. Vooral de tracks, motorcrossers en motoren zijn knap afgewerkt. De omgevingen vinden we wat flets, maar daar let je ook niet echt op tijdens het racen. Waar je wel op let zijn de framedrops die we hadden wanneer er een flink aantal motorcrossers tegelijk in beeld waren. Hopelijk wordt dat nog aangepakt in de finale versie.

Op vlak van geluid vinden we het dan weer jammer dat tijdens de races enkel de motoren en een beetje het publiek te horen zijn. Geen achtergrondmuziekje en geen commentaar. Als je een langere race rijdt, dan kan dat een beetje eentonig worden.

Conclusie

Monster Energy Supercross lijkt op het eerste zicht de zoveelste arcaderacer, maar is dat uiteindelijk niet. Het is zeker niet de meest diepgaande racegame, maar het vraagt wel flink wat oefening voor je de besturing helemaal onder de knie hebt. Racefanaten zullen hun hartje kunnen ophalen, maar het blijft afwachten of ook het grote publiek zit te wachten op een game met een wel heel steile leercurve.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.