4gamers.be

Hands-on: Team Sonic Racing

Door YoniVL, 06-07-2018 14:25

Team Sonic Racing


Mario Kart was jaar en dag de absolute heerser wanneer het op kartracers aankwam. Toen kwam in 2010 Sonic & Sega All-Stars Racing uit en twee jaar later Sonic & All-Stars Racing Transformed. Beide games kregen goede reviews, maar sindsdien werd het plots stil rond Sonic en zijn racebolides. Nu komt Sega echter op de proppen met Team Sonic Racing.

Net als bij Transformed kiest Sega er voor om de gameplay overhoop te gooien en een volledig nieuw systeem in het leven te roepen. Ditmaal is er geen sprake van transformerende auto’s, maar zal je in team moeten racen. Elke race bevat twaalf racers, goed voor vier teams van drie. Op het einde van de race bepalen de drie posities van de verschillende racers welk team de bovenhand neemt.

Als je alleen speelt, kan je zelf je eigen racer en de twee teamgenoten kiezen, die dan zullen worden bestuurd door de AI. Elke racer in de game heeft ook een eigen specialiteit: Technique, Power, Speed. Speed-racers zijn het snelste, maar Technique-bolides kunnen dan weer vlotter door de bochten gaan, terwijl Power-racers door bepaalde obstakels kunnen knallen.

Als team kan je ook op bepaalde manieren tijdens de race samenwerken. Zo kan je zoals in elke game van dit type bepaalde power-ups vinden onderweg. Die kan je zelf gebruiken, maar je kan ze ook gewoon afgeven aan je teamgenoot met een simpele druk op de knop. Die kan trouwens ook beslissen om de power-up niet aan te nemen, als hij hem niet nodig heeft.

Ook zonder power-ups kan samenwerking van pas komen. Je kan je vrienden immers op bepaalde manieren een speed boost geven en ze zo als het ware naar voor katapulteren.

Tijdens onze demo kregen we toegang tot slechts één track, dus daar kunnen we eigenlijk weinig over zeggen, maar die ene track zorgde alvast voor voldoende plezier en verschillende manieren om naar de overwinning te racen.

In diezelfde demo leerden we 12 personages kennen die in racebolides zullen kruipen in Team Sonic Racing en het werd zo ook meteen duidelijk waarom er in de titel geen sprake meer is van enige all-stars. De enige personages in de games zijn immers oude bekenden uit de verschillende Sonic-games. Dat vinden we ergens toch een beetje jammer, want dat zorgde toch voor een beetje variatie. Nu, niet dat het op vlak van gameplay veel uitmaakt, maar toch.

Grafisch kiest Team Sonic Racing natuurlijk voor de kleurrijke vormgeving die we de voorbije jaren gewoon zijn geworden van de Sonic-games. Op dat vlak is er dus niet veel te melden.

Conclusie

Onze demo van Team Sonic Racing was nog redelijk beperkt, dus er valt nog niet zo heel veel over te zeggen. We kunnen wel al melden dat onze eerste ervaringen met de game een aangename kartracer beloven. Nu blijft het enkel nog afwachten of de game voldoende content bevat en of het teamgebeuren leuk wordt uitgewerkt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.