4gamers.be

Hands-on: Warhammer Chaosbane

Door YoniVL, 30-08-2018 11:02

Warhammer Chaosbane

[geschreven door Brent]


Warhammer: Chaosbane is het nieuwste kind van Eko Software en zal uitgegeven worden door Big Ben Interactive. Deze hack-n-slash actie RPG speelt zich af in het fantasy universum van het alom gekende en alom geliefde Warhammer en de exclusieve demo die we te spelen kregen op Gamescom zat dan ook propvol dwergen, high elves en een heleboel wezens om af te slachten.

In Warhammer: Chaosbane zal je als één van vier classes de strijd kunnen aangaan met al het gespuis dat het Warhammer-universum te bieden heeft. Zo is er de soldier, die vooral zal dienen als tank, de high elf mage die voor heel wat dps kan zorgen, de dwarven slayer die erg vergelijkbaar is met de barbaar uit Diablo III en de waywatcher, een karakter met pijl en boog die voor heel wat damage over time zal zorgen. Wij konden alvast aan de slag met de soldier en de mage.

Meteen werden we gedropt in de stad Nuln, die in de volledige versie van het spel zal dienen als hub waar je met verkopers kan praten en nog een heleboel andere dingen zal kunnen doen. Onze taak was om de riolen van Nuln te verkennen en daar eventuele gevaren uit te schakelen. Met de hamer in de hand en met een mage aan onze zijde trokken we dan ook als soldier naar de krochten van Nuln.

Warhammer: Chaosbane speelt zoals je zou verwachten van een hack-n-slash game. Verschillende skills die energie gebruiken en een basisaanval die die zogenoemde energie weer aanvult. Waar het spel dan wel verandering in aanbrengt, is de positionering van bepaalde skills. Zo zal elke class bepaalde vaardigheden hebben die, met behulp van de rechter-joystick, over het slagveld bewogen zullen kunnen worden om zo een tactisch voordeel te verkrijgen over de vijanden.

Daarnaast introduceerden ze ook een volgsysteem. Met drop-in multiplayer en lokale co-op wilden de ontwikkelaars het spel zo vlot mogelijk maken, en wachten op die vriend die een half uur nodig heeft om zijn wapen te kiezen is niet echt aangenaam. Daarom zal je partner automatisch beginnen volgen mocht hij of zij in het aparte inventory-scherm zitten of even een toiletbreak nodig heeft. Pas wel op, want vijanden zullen nog altijd aanvallen.

Een vergelijking met de Diablo-serie kunnen we onmogelijk niet maken, en Warhammer: Chaosbane heeft duidelijk inspiratie gehaald bij de bekende Blizzard-reeks. Zo vertonen de omgevingen soms hevige gelijkenissen en ook het lootsysteem en inventory-scherm lijken hevig gebaseerd te zijn op Diablo III. Het valt alleen nog maar af te wachten of Eko Software genoeg eigenheid kan brengen en innoveren om deze nieuwe Warhammer te doen slagen.

Conclusie

Fans van games als Diablo zullen deze Warhammer: Chaosbane zeker in de gaten moeten houden. Het is echter nog even afwachten of de game voldoende vernieuwing kan brengen om de fans aan te spreken. Met de Warhammer-lore achter zich heeft het alvast een flink voordeel.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.