4gamers.be

Rage 2

Door YoniVL, 30-01-2019 16:00

We kregen eerder op E3 al de mogelijkheid om even aan de slag te gaan met Rage 2, maar dat was een nogal afgesloten demo, die ons niet veel wijzer maakte. Een tijdje geleden kregen we echter de kans om de game iets uitgebreider te spelen. We hebben nog steeds maar een klein stukje van de wereld gezien, maar het smaakt nu al naar meer.

Tijdens onze demo van Rage 2 kregen we de kans om een aantal missies te spelen, die de over-the-top post-apocalyptische wereld moeten tonen. Alles begint nog vrij rustig, met een bezoekje bij een burgemeester in een of andere settlement, maar al snel mogen we helemaal losgaan.

Rage 2 screenshot

Eerst trekken we de wijde wereld in, op zoek naar Mutant Bash TV. Zoals de naam al doet vermoeden, mogen we daar een hele hoop mutanten een kopje kleiner maken. Alles is in een jasje van een tv-show gestoken, met verschillende ronden en steeds meer gekkigheid. Zo werden we op een bepaald moment geconfronteerd met een ronddraaiende gorilla, vol met messen. Best uit de buurt blijven dus, terwijl al die mutanten op je af komen.

Deze missie was ook het perfecte moment om te leren werken met onze speciale vaardigheden. Je kan immers niet enkel gebruikmaken van een boel wapens, want je hebt ook nog wat speciale gaven. Zo kan je een sprong in de lucht maken en keihard terug neerkomen, om zo alle vijanden in je buurt weg te blazen. Kies je om snel in de buurt van die ene vijand te komen, dan gebruik je dash. Voor ons was het nog even aanpassen en we hadden nog niet al te veel vaardigheden tot onze beschikking, maar verder in de game zal je ongetwijfeld leuke combinaties kunnen maken met je vaardigheden en je wapens. Het doet ons op dat vlak een beetje denken aan een mix tussen Bulletstorm en pakweg Dishonored. Je krijgt soms ook de kans om in overdrive te gaan, maar het viel ons op dat je dan wel heel sterk bent. Zelfs enkel bazen werden dankzij die overdrive op enkele seconden tegen de mat gelegd. Hopelijk wordt die balans in de toekomst nog een stuk verbeterd. Gevechten vinden ook vaak tegen een hoog tempo plaats. Je wat gaan verbergen achter een muurtje ofzo is er niet echt bij. Het is voornamelijk aanvallen en blijven aanvallen.

Nadat we ons gezicht op tv hadden laten zien, reden we verder naar de ChazCar Derby. Daar konden we deelnemen aan een race. Dit was zonder twijfel het minste aspect van de demo. De wagens rijden nog niet echt soepel en de race was bovendien veel te gemakkelijk. Hopelijk kan de ontwikkelaar dat in de toekomst nog aanpassen, maar we weten uit ervaring dat er wel meer open-world games zijn waar de rijervaring niet echt optimaal is.

Voor, tijdens en na het afhandelen van deze hoofdmissies kregen we ook de kans om de wereld nog wat te verkennen. Die is groot en misschien niet zo geweldig gevuld, maar aangezien je alles heel eenvoudig met de auto kan doen, hadden we nooit het gevoel dat we lang moesten zoeken achter wat actie.

Overal in de wereld zijn immers kleine zijmissies verstopt, waarbij je bijvoorbeeld een bepaalde basis van wat bandieten moet overnemen. Er wordt ook altijd duidelijk getoond hoe moeilijk iets is, met een quotering van 1 tot 10. Heel eenvoudig voor de meerwaardezoeker of voor de gamer die het niet te moeilijk wil maken en vooral plezier wil hebben.

Naast die zijmissies kan je hier en daar ook nog wat dynamic events tegenkomen. Er rijden zo konvooien rond in de wereld en je kan er altijd voor kiezen om zo’n konvooi aan te vallen, om wat extra cash of andere voorraden binnen te halen. Je kan er evengoed geen aandacht aan besteden, maar het is wel een aspect dat de game weer wat levendiger maakt.

Leven zal je daarnaast vooral vinden in de dorpjes, waar de gekke personages elkaar in sneltrein opvolgen. Op dat vlak doet Rage 2 ons dan weer een beetje denken aan een game als Borderlands of Fallout, met heel wat interactie en kleurrijke personages. De wereld zelf is trouwens ook vrij kleurrijk. Verwacht je dus niet aan een grauwe dode wereld, maar aan felle kleuren die over je scherm heen flitsen.

Conclusie

Op basis van onze korte speelsessies met Rage 2 beginnen we stilaan flink wat zin te krijgen in de game. De ontwikkelaars hebben duidelijk hier en daar wat inspiratie gehaald en die inspiratie hebben ze vervolgens in een mooi pakket gestoken. Het is nog afwachten of de game ons ook over een langere periode kan plezieren, maar tot nu toe hebben we er in ieder geval al een goed oog in.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.