4gamers.be

Hands-on: Far Cry New Dawn

Door YoniVL, 25-01-2019 16:48

Far Cry New Dawn

Gespeeld op PS4


Far Cry 5 ligt nog geen jaar achter ons, maar daar is Ubisoft al met een opvolger. Zoals het eerder al eens deed krijgen we geen compleet nieuwe game, maar een soort spin-off die zich in dezelfde wereld als Far Cry 5 afspeelt. We maken wel een sprong van een flink aantal jaren en na de gebeurtenissen in Far Cry 5 is de wereld serieus veranderd.

Wie Far Cry 5 nog niet heeft gespeeld en geen spoilers wil, die raden we aan om deze preview niet te lezen. We gaan immers een aantal zaken uit de eerste game uit de doeken moeten doen, om het verhaal van deze New Dawn een beetje te kaderen.

In Far Cry 5 ga je de strijd aan met New Eden, een religieuze organisatie onder leiding van Joseph Seed. Wanneer die op het einde van het verhaal merkt dat hij de strijd gaat verliezen, besluit hij om heel wat atoombommen op de wereld te droppen. Hope County en de rest van de wereld veranderen op dat moment in een woestenij waar niets kan leven. De mensheid verschuilt zich onder de grond, in afwachting van het moment waarop ze terug een normaal leven kunnen gaan leiden.

Far Cry New Dawn begint 17 jaar na het einde van Far Cry 5. De wereld staat terug volledig in bloei en de mensheid heeft een tijdje in vrede kunnen leven. De rust in Hope County verdwijnt echter snel wanneer de Highwaymen onder leiding van de Twins de macht willen grijpen.

Ondertussen probeert ook de rest van de Verenigde Staten zich terug op te bouwen en daarbij worden ze geholpen door ene Thomas Rush en zijn volgers. Wanneer Rush onderweg naar Hope County bijna al zijn manschappen verliest, heeft hij geen andere keuze dan zijn team terug op te bouwen, om zo Hope County te redden van de ondergang.

Jij speelt een kapitein van Rush, die er op uit trekt om de mensen van Hope County te helpen in de strijd tegen de Highwaymen. Daarbij kan je opnieuw geholpen worden door heel wat Guns en Fangs for hire. Je zal ze natuurlijk wel eerst moeten vinden en een handje moeten helpen.

Daarnaast kan je in de wereld ook een aantal specialists vinden, die je nodig hebt om Prosperity, je thuisbasis, te upgraden.

Upgraden is trouwens een belangrijk aspect van Far Cry New Dawn. Zowel wapens als vijanden zijn te vinden in verschillende niveaus en als je een vijand van een hoger niveau wil verslaan, dan heb je ook een sterker wapen nodig. Denk daarbij niet aan de typische sprong van simpele hand gun naar een RPG, maar eerder aan bewerkte versies van een aantal wapens. Zo kan je zowel op lage als op hogere niveaus met gelijkaardige wapens spelen. Dat is iets dat toch vooral leuk is voor mensen die een bepaald favoriet wapen hebben.

Omdat je moet upgraden, zit de wereld natuurlijk volgepropt met items die je kan verzamelen en gebruiken om wapens sterker te maken, Prosperity te upgraden of om je Guns for hire terug tot leven te wekken. Geen zorgen, je vindt heel wat van die items doorheen de wereld, zeker als je voldoende zijmissies doet.

Een andere belangrijke nieuwigheid is de manier waarop je outposts moet aanpakken. Die kan je nog steeds veroveren, maar dat kan nu meer dan een keer. Je kan tot twee keer kiezen om een outpost te scavengen, waarna de Highwaymen hem terug zullen innemen. Ze willen zich echter geen tweede keer laten overtroeven en als je de outpost dus opnieuw wil overnemen, dan mag je ook meer tegenstand verwachten. Ook de beloningen zijn een stuk groter.

Daarnaast zijn er nu ook Expeditions toegevoegd. Dat zijn aparte maps, waar je bepaalde missies kan vervullen om stevige beloningen te krijgen. Deze zijn vooral gericht op co-op en hebben we in de preview nog niet kunnen uittesten.

Conclusie

Wie meer wil van Far Cry 5 en benieuwd is wat er is gebeurd met de wereld na de lancering van al die atoombommen, die zal zeker tevreden zijn met Far Cry New Dawn. Wat wij zagen in deze eerste uren belooft alvast veel goeds. Er zijn ook voldoende veranderingen toegevoegd om deze game te verantwoorden en het is dus niet zomaar een doorslag van Far Cry 5, al zijn er meer dan voldoende gelijkenissen om fans van die game aan te spreken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.