4gamers.be

Hands-on: Yoshi's Crafted World

Door YoniVL, 18-02-2019 15:00

Nintendo heeft de voorbije jaren een leuk nieuw concept ontdekt met games die zich focussen op "knutselen". Dan bedoelen we niet zelf knutselen, maar wel een game die in elkaar geknutseld lijkt, op een leuke manier. Denk daarbij maar aan Kirby’s Epic Yarn en Yoshi’s Woolly World. Nu krijgen we opnieuw zo’n game met Yoshi in de hoofdrol, Yoshi’s Crafted World.

Ditmaal is de spelwereld niet gemaakt uit wol en garen, maar wel uit karton en papier. Tijdens onze preview kregen we de mogelijkheid om in vier levels aan de slag te gaan en de charme van de "wollige" games is ook in Yoshi’s Crafted World aanwezig.

Yoshi's Crafted World screenshot

Het eerste dat opvalt zijn dan ook de kleurrijke omgevingen die bijna letterlijk uitgeknipt zijn en met plakband aan elkaar zijn gehangen. Het geeft onmiddellijk weer wat je van de game mag verwachten. Ook de puzzels maken daar duchtig gebruik van, door je bijvoorbeeld stukken van de omgevingen te laten omkegelen met eieren.

Naast de kleurrijke omgevingen is ook de muziek verschrikkelijk amusant. Een soundtrack hoort perfect te passen bij een game en dat is in dit geval zeker zo. De leuke deuntjes begeleiden je perfect door de spelwereld, zonder te overheersen.

Yoshi's Crafted World screenshot

De basisgameplay van Yoshi’s Crafted World is heel eenvoudig. Je kan vijanden opeten om er eieren van te maken en die eieren kan je dan weer afschieten om puzzels op te lossen door stukken van de omgeving te manipuleren. Dat lijkt eentonig, maar er zit genoeg variatie in en de puzzels zijn net uitgekiend genoeg om ook volwassen spelers bezig te houden. Je kan de game trouwens ook in co-op spelen, wat vooral leuk is voor ouders die met hun kinderen aan de slag willen.

Levels hebben overigens niet enkel een normale manier om doorspeeld te worden, maar ook een "flipside", waar de wereld letterlijk omgedraaid wordt en je alles dus van de achterkant bekijkt. Een level moet dan plots op een heel andere manier aangepakt worden en het zorgt er voor dat de content flink uitgebreid wordt.

Wie gewoon van het begin naar het einde loopt, zal een level redelijk snel uitspelen. Zoals gezegd, de puzzels zijn net moeilijk genoeg, maar zullen je nu ook weer geen uren aan de praat houden. De echte uitdaging is te vinden in het zoeken van alle collectibles.

Sommige levels pakken het ook een beetje anders aan dan de typische platformer. Op bepaalde momenten ontmoet je een schattig hondje, dat je overal naartoe zal rijden. Op zo’n moment verandert Yoshi’s Crafted World een beetje in een endless runner, waarbij vooral je reflexen zullen worden getest. In andere levels moet je dan weer op zoek gaan naar een paar verloren gelopen hondjes en dat liefst nog zo snel mogelijk. Het zijn die andere levels die er voor moeten zorgen dat de game gedurende de hele speeltijd fris blijft.

Conclusie

We hebben nog maar een klein uurtje Yoshi's Crafted World kunnen spelen, maar we hebben er zeker al wat plezier aan beleefd. De game trekt de lijn van Yoshi's Woolly World door, maar brengt net voldoende verandering om het toch amusant te maken. De leuke vormgeving en de toffe soundtrack zullen jong en oud aan de praat kunnen houden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.