4gamers.be

ID@Xbox - indies op Xbox One

Door YoniVL, 10-05-2019 15:38

Enkele jaren geleden hebben de grote consolebouwers de markt van de indies ontdekt en de voorbije jaren worden ze ook steeds meer ondersteund. Bij Microsoft gebeurt dat via ID@Xbox, een programma waarmee Microsoft kleine en iets minder kleine onafhankelijke ontwikkelaars wil helpen met het publiceren van hun games op de Xbox One. Wij kregen onlangs de mogelijkheid om een aantal van die games te spelen.

Lonely Mountains Downhill

Lonely Mountains Downhill is een physics based game, waarin je zo snel mogelijk met je fiets een berg moet afdalen. Elk klein foutje wordt afgestraft en het is bijzonder belangrijk om de tracks vanbuiten te leren. Bovendien zit elke berg vol binnenwegen die je kan gebruiken. Al moet je natuurlijk weten dat daar wat risico bij komt kijken.

De game van ontwikkelaar Megagon Industries zal zeker fans vinden bij gamers die plezier halen uit games als Trackmania en andere racers waar reflexen bijzonder belangrijk zijn en vrijwel elk foutje resulteert in een crash.

Release: 2019

CrossCode

CrossCode verscheen eind vorig jaar al op pc, maar vindt nu ook zijn weg naar de consoles. Visueel kiest ontwikkelaar Radical Fish Games voor een 16-bit stijl, maar het is vooral de muziek die opvalt tijdens het spelen. CrossCode bevat heel wat unieke nummers die perfect passen binnen de stijl van de game.

In CrossCode kruip je in de huid van Lea, die eigenlijk een avatar is binnen de MMORPG CrossWorlds. Ze is haar stem en al haar herinneringen verloren en jij moet op zoek naar haar verleden. Dat doe je door op bepaalde momenten puzzels op te lossen, maar er zit ook heel wat snelle en vlotte combat in de game. Wie al eens van een klassieke RPG wil genieten, moet deze CrossCode zeker in de gaten houden.

Release: nu al op pc, dit jaar nog naar consoles

Deliver Us The Moon

Deliver Us The Moon is een game van de Nederlandse ontwikkelaar KeokeN Interactive, die ook al een tijdje te vinden is op pc. De game dropt je in een toekomst waar de mensheid de wereld flink naar de knoppen heeft geholpen en ze hun energie krijgen doorgestuurd vanaf de maan. Wanneer dat systeem fout loopt en de mensheid in een donker gat valt, wordt jij naar de maan gestuurd om uit te zoeken wat er aan de hand is.

In de game moet je hier en daar een puzzel oplossen, maar moet je vooral zelf helemaal uitzoeken wat er aan de hand is. Alles wordt verteld op basis van teksten, audio logs enzovoort. De versie die binnenkort naar Xbox One komt, is trouwens een uitgebreide versie waarbij nog een stukje aan het verhaal wordt gebreid om alles af te ronden. Oorspronkelijk stopte de game immers met een cliffhanger, maar dat vonden de fans niet zo’n goed idee.

Release: nu al op pc, dit jaar nog op Xbox One

The Sojourn

Als je enkele minuten The Sojourn hebt gespeeld, dan weet je meteen dat de makers hun inspiratie hebben gehaald bij games als The Witness. Je wordt immers in een sfeervolle wereld gedropt, waar je puzzels moet oplossen, om zo steeds meer van het verhaal los te weken. Dat verhaal moet je wel zelf aan elkaar naaien en de mogelijkheid bestaat dat verschillende spelers ook verschillende interpretaties hebben.

The Sojourn speelt heel veel met licht en donker, waarbij je als speler tussen die twee werelden moet bewegen om de puzzels op te lossen. Het feit dat je ook maar tijdelijk in de donkere wereld kan vertoeven is nog een extra aspect binnen het puzzelgegeven.

In tegenstelling tot The Witness laat The Sojourn je wel niet helemaal vrij in de wereld. Je zal dus steeds van puzzel naar puzzel bewegen in een lineaire wereld. Sommige spelers zullen dat appreciëren, terwijl anderen de vrijheid misschien missen.

Release: 2019

Cat Quest 2

Cat Quest 2 omschrijft zichzelf als een klassieke RPG met heel wat katten- en hondengrapjes. Zo’n game kunnen we natuurlijk niet links laten liggen. Cat Quest 2 bouwt verder op het idee van zijn voorganger en dus krijgen we een open-world RPG, met best wat diepgang. De game ziet er dan wel schattig uit, maar als speler zal je toch steeds moeten opletten voor pittige vijanden.

In deze sequel zal je ook met twee spelers aan de slag kunnen, de ontwikkelaar raadt het zelfs aan. Als tweede speler kruip je ook niet in de huid van een kat, maar wel van een hond. Je kan dus samen als kat en hond gezellig op pad.

Release: 2019

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.