4gamers.be

Hands-on: Wolfenstein: Youngblood

Door Fredje, 20-06-2019 12:41

Wolfenstein: Youngblood


In Wolfenstein: Youngblood eist niet de bekende nazimoordenaar B.J. Blaskowicz de hoofdrol op, maar is deze weggelegd voor zijn tweelingdochters Sophia en Jessica, die hun vader achterna reizen naar het nog altijd door nazi's bezette Europa.

Volledig tegen de wensen van hun moeder in reizen Sophia en Jessica af naar Europa op zoek naar hun vader. B.J. is van de een op de andere dag verdwenen en de dochters hebben informatie weten te bemachtigen die er op duidt dat B.J. zich in Europa bevindt. Er is echter één klein probleempje. Europa is nog altijd in handen van de nazi's en de tweeling heeft nog nooit een nazi gezien, laat staan met een gevochten.

Hoewel de twee jarenlang training hebben gekregen van hun ouders, B.J. en Anya, en denken helemaal klaar te zijn voor het omleggen van een paar soldaten. En hoewel ze na het vermoorden van hun eerste nazi al kotsend en vol ongeloof elkaar aanstaren hebben de zussen snel het familieberoep onder de knie.

Zoals de hoofdrollen misschien al doen vermoeden is de opzet van Youngblood iets anders dan in de vorige delen uit de serie. De game is gemaakt om met twee spelers in co-op te spelen. Enkel online, want de ontwikkelaar gaf aan dat het niet mogelijk is om de game met een vriend of vriendin op de bank te spelen. Wel is het nog altijd mogelijk om in je eentje de game te doorlopen, de rol van de tweede speler wordt dan ingevuld door de computer. We doorliepen op de E3 de eerste twee missies van de game met een collega.

De twee zussen zijn in wezen identiek. Aan het begin van de game konden we kiezen voor één van de twee speciale vaardigheden: Crush en Cloak. Waar die eerste ervoor zorgt dat je door bepaalde deuren en muren kunt breken, kun je met de tweede vaardigheid tijdelijk onzichtbaar worden. Wij kozen voor Cloak en onze collega volgde ons voorbeeld. Daarnaast hebben beide zussen een skill tree die naar eigen inzicht is in te vullen en is opgedeeld in drie verschillende categorieën: Mind, Muscle en Power. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaardigheid die het mogelijk maakt om twee wapens tegelijkertijd te hanteren. Zo vader, zo dochter.

Daarnaast is het ook mogelijk om wapens te verbeteren. Met gevonden in-game munten kunnen de dames hun wapens opwaarderen met meer munitie, meer schade of bijvoorbeeld betere scopes. Ook worden beide dochters uitgerust met een power armor. Nazi's, maak je borst maar nat.

De game speelt zich 19 jaar na het vorige deel af en in de demo bleek al gauw dat de nazi's in die tijd niet hebben stilgezeten. Vijanden zijn beter bepantserd dan ooit en veroorzaken af en toe flink wat hoofdzorgen. Vooral de baas die we aan het eind van het level tegenkwamen zorgde voor heel wat tegenstand. De generaal die we tegenover ons kregen kon onzichtbaar worden, had een laserstraal als wapen en kon flink wat kogels incasseren. Meermaals zijn we neergegaan, waarbij de zussen elkaar weer overeind kunnen helpen. Ook gaven we elkaar pep signals, met deze emotes die je aan elkaar geeft krijg je bijvoorbeeld extra armor. Uiteindelijk was de oplossing dat één van ons de generaal afleidde terwijl de andere een magazijn afvuurde op de vijand. We coördineerden dit met onze collega, maar we vragen ons af hoe het gevecht zou lopen als onze zus computergestuurd zou zijn.

Het level dat we daarna te zien kregen was een stuk minder traditioneel. Het eerste level speelde zich af op een zeppelin en was vrij lineair. Het tweede level speelde zich af in de straten van Parijs en was een stuk meer open. Het is de invloed van Arkane Studios, ontwikkelaar van de Dishonored-games, die samen met Machine Games – de maker van de vorige Wolfenstein-titels – de game maakt. Volgens de ontwikkelaar zou je in theorie de hele game sluipend door kunnen komen (met uitzondering van de boss battles). De missie in Parijs toonde in ieder geval dat de zussen meer vrijheid krijgen dan hun vader ooit heeft gehad. Staan er veel vijanden tussen jouw en je doel? Misschien is er wel een andere route die je tot hetzelfde eindpunt brengt.

Conclusie

Wolfenstein: Youngblood is een interessante ontwikkeling in de Wolfenstein-serie. De co-op-actie zorgt voor nieuwe uitdagingen en vooral de samenwerking met Arkane Studios lijkt significante invloed te hebben op de game. Toch is het voor een groot deel hetzelfde knalwerk uit de vorige Wolfenstein-games en dat vinden we helemaal niet erg.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.