4gamers.be

Hands-on: Gears 5

Door YoniVL, 28-06-2019 16:05

Gears 5 werd vorig jaar al aangekondigd op E3, maar echt heel veel kregen we toen nog niet te zien. Ook op E3 2019 was er niet bijzonder veel van de game te zien, maar werd wel een stuk van de multiplayer uit de doeken gedaan. Wij gingen aan de slag met de nieuwe mode Escape, die drie spelers tot het uiterste probeert te drijven.

In Escape speel je in een team van drie spelers, die maar één doel hebben: ontsnappen. Voor de start van elke ronde kan je naar goede gewoonte je personage kiezen, aangevuld met je loadout en de speciale vaardigheid van je keuze. Die laatste kan van groot belang zijn, want Escape maakt het je niet gemakkelijk.

Elke ronde start met een gasgranaat, die bedoeld is om een nest van de Locust uit te roeien. Natuurlijk ben je zelf ook niet echt immuun voor het gif en daarom moet je het op een lopen zetten. Onderweg kom je flink wat vijanden tegen, die je niet zomaar laten lopen en je maar wat graag een kopje kleiner willen maken.

Belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid munitie die je meekrijgt heel beperkt is. Ga je als een gek tekeer en schiet je op elke vijand die je pad kruist, dan zal je snel zonder kogels zitten. Het is dan ook cruciaal om de omgeving goed te doorzoeken - maar houd dan wel rekening met het gas dat je op de hielen zit - en wapens van vijanden op te rapen.

Val je toch een keertje zonder kogels, dan is de special ability Resupply je beste vriend. Wanneer je die gebruikt komt er een bubble die je kogels terug aanvult. Ook je teamgenoten kunnen daarvan genieten. Andere abilities toveren dan weer een schild tevoorschijn of zorgen er voor dat je elektrisch geladen bent, om zo een aantal vijanden te elektrocuteren.

Samenwerken is dan ook iets dat je niet mag vergeten. Als iedereen maar wat doet, dan zal je snel het game over-scherm te zien krijgen. Dat hebben wij met scha en schande kunnen ondervinden tijdens onze speelsessie.

Voor het overige speelt deze Escape zoals je dat gewend bent van een Gears-game, met voldoende ruimte om cover te zoeken en heel wat uit de kluiten gewassen wapens om alles en iedereen op je weg aan gort te schieten (maar vergeet dus niet op je munitie te letten).

Conclusie

Microsoft wil voorlopig nog niet al te veel lossen over Gears 5, maar de Escape-mode werd wel al uitgebreid getoond. De nieuwe MP-mode draagt samenwerken hoog in het vaandel en lijkt een goede toevoeging te worden voor de game. Op 10 september zullen we een volledig verdict kunnen vellen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.