4gamers.be

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Door YoniVL, 01-07-2019 16:19

LEGO-games, we gaan eerlijk zijn, we zijn ze een beetje beu. In het begin waren de games van ontwikkelaar TT Games bijzonder leuk, maar ondertussen komt er flink sleet op het concept. Dat moeten ze bij de ontwikkelaar ook gedacht hebben, want met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga gooien ze het over een andere boeg.

Dat TT Games er voor kiest om net de Star Wars-films anders aan te pakken, is geen verrassing. Met de originele trilogie leverde het een van zijn meest populaire games af en nu de negende film bijna uit is, is dit het perfecte moment om alle films samen in een pakket te steken.

Dat is ook wat er staat te gebeuren, want de Skywalker Saga bevat alle negen films in de hoofdreeks van Star Wars. Het is niet gewoon een remaster van de oude games met een toevoeging van de nieuwe films, het is een volledige remake van alle films. Elke film bevat vijf grote levels, die je vrij kan ontdekken.

TT Games noemt deze nieuwe LEGO-game zelf de volgende generatie in de reeks en dat is er ook aan te zien. Als speler krijg je van bij de start meteen vrij de keuze om alle negen films te spelen, in welke volgorde dan ook. Daarbij word je in een open wereld gedropt, waar je bijzonder veel vrijheid krijgt. Je kan verschillende planeten ontdekken en overal verschillende missies aanvaarden. Daarbij heb je natuurlijk de verschillende hoofdmissies, maar zijn er ook heel wat amusante zijmissies, die de typische humor van LEGO met zich mee brengen.

Natuurlijk kan je ook weer naar hartenlust wisselen tussen een groot aantal personages en soms zal dat ook nodig zijn om bepaalde missies tot een goed einde te brengen. Het zorgt er alweer voor dat je deze LEGO-game bijzonder lang zal kunnen spelen. Ook de co-op voor twee spelers keert terug.

Nieuw is dat je ook doorheen de ruimte kan reizen en daar hier en daar wat vijanden kan tegenkomen. Zo kregen we te zien hoe een rustig ritje werd verstoord door een enorme Star Destroyer, waarna we meteen midden in een groot ruimtegevecht werden gegooid.

Het vechtsysteem werd ook aangepakt en voortaan kan je echte combo’s uitvoeren. Je kan nog altijd ouderwets op de knoppen rammen, maar spelers die iets bedachtzamer spelen, zullen daar dus voor beloond worden. Bovendien kan je met de Force nu echt alles manipuleren, in plaats van hier en daar wat speciale items die je nodig hebt om puzzels op te lossen.

Visueel lijkt de game ook een flinke stap voorwaarts te zetten, met bovendien een andere camerastijl, die ons meer doet denken aan een klassieke action-RPG. Voeg daar nog heel wat stemmenwerk aan toe en je weet dat deze LEGO-game niet helemaal meer te vergelijken is met zijn voorgangers.

Conclusie

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga behoudt alles wat we leuk vinden aan LEGO-games, maar voegt een aantal nieuwigheden toe die het stof van het concept moeten blazen. Na jaren copy-paste werk zijn we blij dat ontwikkelaar TT Games eindelijk heeft besloten om een ietwat andere weg op te gaan met zijn games. Hopelijk belooft dit veel voor de toekomst van het IP.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.