4gamers.be

Marvel's Avengers

Door Fredje, 26-06-2019 15:59

Marvel's Avengers


Het heeft lang geduurd voordat de Avengers hun eigen game kregen, maar binnenkort is het eindelijk zover. Thor, Iron Man, The Hulk, Captain America en Black Widow komen samen om voor de zoveelste keer de wereld te redden in Marvel's Avengers.

Het was voor velen een schok toen Square Enix Marvel's Avengers onthulde tijdens de E3. Fans zagen niet de gezichten van de acteurs die ze inmiddels al jaren kennen als de Marvel-helden, maar nieuwe gezichten. Toch heeft de game nog een behoorlijke sterrencast. Zo worden de stemmen van Iron Man en Hulk vertolkt door respectievelijk Nolan North en Troy Baker. Ontwikkelaar Crystal Dynamics wil hun eigen draai geven aan de iconische franchise.

De demo die we te zien kregen begint op A-Day in San Francisco waar de Avengers hun nieuwe hoofdkwartier en een nieuwe helicarrier tonen. Zoals je van een superheldenverhaal mag verwachten, gaat niet alles zoals verwacht. Terwijl de helden hun verhaal doen en foto's nemen met fans zijn in de verte explosies te zien op de Golden Gate Bridge. Het team schiet natuurlijk gelijk in actie.

Iron Man en Thor nemen het voortouw en vliegen alvast naar de brug waar zwaarbewapende soldaten de helden staan op te wachten. Allereerst neemt de speler controle over Thor. De god van de donder gebruikt zijn hamer Mjölnir om rake klappen uit te delen en weet ook de bliksem in zijn voordeel te laten werken. Het ziet er spectaculair uit en doet denken aan de actie in God of War. Zo kan Thor vijanden vastzetten met zijn hamer om deze later terug te roepen.

Toch ziet het geheel er wat stroef uit. Het vechten is zelden vloeiend en het ziet er uit alsof vijanden netjes op hun beurt wachten om verslagen te worden. Daarnaast worden we moe van de constante stroom aan 'grappige' opmerkingen van alle Avengers die we te horen krijgen. De voice-acting, met uitzondering van Thor, is op zich goed, maar het schrijfwerk is abominabel. Helaas houden de helden tijdens het gevecht zelden hun mond.

Nadat Thor iedereen heeft verslagen ligt de focus op Iron Man die een on-rails vlieggedeelte voor de kiezen krijgt en daarna met lasers afrekent met een nieuwe hoeveelheid soldaten. Hoe hij boven de vijanden zweeft en met de lasers en raketten met ze afrekent deed ons denken aan Anthem.

In de tussentijd zijn Bruce Banner en Black Widow ook gearriveerd. Banner springt uit het vliegtuig en verandert in zijn groene alter ego. De Hulk rent over de brug en slaat alles in zijn pad kapot. Zowel tanks als soldaten zijn geen probleem voor het groene gevaarte. In de tussentijd zien we hoe Captain America op de Helicarrier is achtergebleven en hier afrekent met een aantal vijanden. Hij gebruikt zijn schild op karakteristieke wijze als boemerang en schakelt zo meerdere vijanden tegelijkertijd uit. Het ziet er allemaal heel spectaculair uit, maar ook hier af en toe wat stroefjes.

Het echte spektakelstuk is weggelegd voor Black Widow, die te maken krijgt met Taskmaster. De oud-Shield-agent heeft een bom en dreigt deze tot ontploffing te brengen. Black Widow springt op de rug van Taskmaster om te voorkomen dat hij de bom doet afgaan. Wat volgt zijn quick-time events waarin Taskmaster er alles aan doet om al vliegend Black Widow van zijn rug te krijgen. Uiteindelijk gaan de twee bovenop de brug het gevecht met elkaar aan. En dit is eigenlijk de eerste keer dat we het gevoel hadden naar een vloeiend gevecht te kijken. Wellicht omdat het hier gaat om een een op een-gevecht.

De missie die we te zien kregen was een singleplayermissie, maar het is ook mogelijk om de game in co-op te spelen met vier spelers. De ontwikkelaar gaf aan dat de singeplayermissies de ruggengraat van het verhaal vormen, maar dat het verhaal meermaals afbuigt in missies die gamers kunnen spelen met hun held naar keuze en waarbij ze hun vrienden kunnen uitnodigen. Welke helden dat allemaal zijn werd niet verteld, maar buiten de genoemde vijf helden werd er door de ontwikkelaars gepraat over een 'groeiend rooster aan helden.' Het zou ons dus niet verbazen als er meer Avengers opduiken in de uiteindelijke game.

Conclusie

Marvel's Avengers heeft ons nog niet volledig weten te overtuigen. De actie ziet er spectaculair, maar tegelijkertijd stroef uit. Vooral wanneer er wordt gevochten tegen meerdere vijanden. Ook de gesprekjes die de Avengers tijdens het vechten met elkaar hebben mogen flink verbeterd worden. Er lijkt nog wel enig werk aan de winkel voor Earth's Mightiest Heroes.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.