4gamers.be

Hands-on: Fall Guys: Ultimate Knockout

Door YoniVL, 02-07-2019 16:00

Soms worden er op E3 al eens vreemde games getoond en als er nu één plek is waar die vreemde games een thuis hebben, dan is het wel Devolver. Wie hun persconferentie tijdens E3 heeft gezien, die weet waar we het over hebben. Een van die speciale games is Fall Guys: Ultimate Knockout, een game die fans van Takeshi’s Castle als muziek in de oren zal klinken.

Wie Takeshi’s Castle niet kent, die heeft duidelijk een gat in zijn cultuur, maar we leggen het graag nog even kort uit. In het Japanse spelprogramma worden ongeveer 100 deelnemers losgelaten op een immens obstakelparcours. Onderweg wordt het een grote afvallingskoers, met op het einde slechts één grote winnaar.

Dat idee heeft ontwikkelaar Mediatonic nu overgebracht naar zijn game Fall Guys: Ultimate Knockout. Ze doen ook niet schuchter over hun inspiratie. Het programma was een belangrijke invloed en sijpelt heel duidelijk door naar de game.

Het doel is immers hetzelfde: telkens starten er 100 online spelers aan een speelsessie en op het einde mag slechts een iemand de kroon op zijn hoofd zetten. Tussendoor vallen er steeds meer spelers af, aan de hand van verschillende minigames.

Tijdens onze korte speelsessie, waarbij er 96 bots meededen daar waar de game na release altijd met enkel echte spelers zal gespeeld worden, kregen we drie minigames voorgeschoteld.

In de eerste minigame moesten we met onze fall guy door muren lopen. Telkens kregen we er een aantal voorgeschoteld en waren er maar een paar waar we doorheen konden. De fall guys die dat het traagst deden, die vielen af.

De volgende minigame was spannender, want hier moest je aan het einde van de ronde, die twee minuten duurde, een staart hebben. Je kan de staart van anderen afpakken, maar natuurlijk kunnen zij dat ook bij jou. Door de bots was dit allemaal niet zo moeilijk, maar we kunnen ons voorstellen dat het met een flink aantal spelers hilariteit kan opleveren.

De laatste minigame was een obstakelparcours waarbij we als snelste de top moesten bereiken om de kroon te pakken. De eerste speler die daar in slaagde, mocht zich de winnaar noemen. We zeggen met trots dat wij dat waren.

Zoals je ziet, zit Fall Guys bijzonder eenvoudig in elkaar en is het een uitstekende party game. Momenteel zagen we dus maar drie minigames, maar de makers beloofden ons een uitgebreid arsenaal, dat ook na release nog flink aangepakt zal worden.

Conclusie

Fall Guys: Ultimate Knockout is waarschijnlijk de eerste mix van party game en battle royale. Voor fans van programma's als Takeshi's Castle zal het een groot herkenningsfeest zijn, maar ook anderen kunnen genieten van dit knotsgekke spel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.