4gamers.be

Hands-on: Roller Champions

Door YoniVL, 03-07-2019 15:40

Ubisoft kondigde op E3 weer een aantal games aan, waaronder de verwachte titels, maar met Roller Champions kwam het ook met een kleine verrassing. Roller derby is niet iets dat we al vaak in een game zagen, dus wij waren benieuwd of de ontwikkelaar er in slaagde het spelletje goed naar de virtuele wereld over te zetten.

Roller Champions is een game die in de categorie van games als Rocket League moet worden geplaatst. Je kan online aan de slag met maximaal zes spelers, verdeeld over twee teams. Het doel is om in het winnende team te zitten, eenvoudiger kan niet.

Ook in Roller Champions moet je scoren om de winnaar te worden, maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig. Om te beginnen moet je de bal al weten te veroveren, waarna je team minstens een volledige ronde met de bal in bezit moet afleggen. Lukt dat, dan wordt de goal geactiveerd en kan je scoren. Je kan ook het risico nemen om meer rondjes af te leggen om zo meteen meer punten te scoren.

Werk je een rondje af, dan krijg je een punt. Doe je er twee, dan krijg je er drie en na drie rondes krijg je zelfs vijf punten. Dan is de wedstrijd ook meteen afgelopen, want het team dat als eerste 5 punten haalt mag zich de winnaar noemen. Natuurlijk loopt er ook een timer, zodat wedstrijden niet oneindig lang duren.

Terwijl je rondjes maalt kan je een aantal zaken doen om het andere team onder druk te zetten of om ze net te ontwijken. Je kan een flinke beuk uitdelen – wat trouwens de enige manier is om de bal af te pakken – of net een dodge uitvoeren om iemand uit de weg te gaan. Probeer ook gebruik te maken van de hoge wanden om meer snelheid te maken en zo sneller je rondjes af te werken.

Als team zal je alvast goed moeten samenwerken, want op je eentje slaag je er zelden in om een ronde met de bal in je handen af te leggen. Geef op tijd een pass en blokkeer tegenstanders wanneer ze de man met de bal proberen aan te vallen.

Ook het scoren zelf vergt wat oefening, want het doel hangt ergens hoog in de lucht en dus zal je goed moeten mikken, terwijl je ondertussen moet zorgen dat je niet omver wordt gekegeld.

Roller Champions lijkt een eenvoudige game en is dat in zijn kern ook, maar de verschillende aspecten samen zorgen er voor dat je flink tactisch moet denken en dat je heel wat plezier kan beleven. Wij zijn na onze eerste potjes alvast fan.

Conclusie

Roller Champions kreeg al snel de vergelijking met Rocket League te verwerken en we kunnen niet ontkennen dat die gedeeltelijk terecht is. Toch zit er voldoende verschil in de gameplay om ook Roller Champions een kans te geven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.