4gamers.be

Bee Simulator

Door YoniVL, 04-07-2019 15:50

Er zijn zo van die games die aangekondigd worden en waarbij je denkt "echt, moet dat nu?" Bee Simulator is zo’n game. De voorbije jaren zijn we een beetje overspoeld geraakt door het simulator-genre en we hadden niet echt behoefte aan nog zo’n game. Bee Simulator heeft ons echter aangenaam verrast en we willen de game dan ook graag een kans geven.

Bee Simulator is dan ook niet echt een simulatiegame. Ja, je kruipt in de huid van een bij en je moet bloemen bevruchten, maar alles bij elkaar speelt het eerder als een arcadegame dan een echte simulatiegame.

In Bee Simulator mag je rustig rondvliegen in een groot park, dat is gebaseerd op de beste stukken uit Central Park. Ondertussen zul je heel wat avonturen beleven en nieuwe vrienden en vijanden maken. Een groot deel van de game zal je doorbrengen met het rondbrengen van pollen en races voeren tegen andere bijen of vliegende wezens.

Natuurlijk is niet iedereen zo rustig als jij en af en toe zal je ook moeten vechten. Dat vechtsysteem is redelijk gelijkaardig aan dat van For Honor, maar dan wel een stukje eenvoudiger. Er is ook een easy mode voor kleine kinderen, die de game zo gerust op hun eentje kunnen spelen. Dat is maar goed ook, want Bee Simulator bevat voldoende educatieve momenten om kinderen ook iets bij te leren, terwijl ze toch wat plezier maken.

Quests krijg je doorgaans van de Queen Bee, maar je kan ook andere bijen tegenkomen die je een handje moet helpen of misschien zijn er wel andere problemen in de wereld die je moet oplossen. Alles gebeurt bij een rustgevende soundtrack en zonder al te veel druk, in een kleurrijke wereld waar je met veel plezier in zal ronddwalen. Gebruik je ook nog Bee Vision, dan wordt alles nog wat feller ingekleurd.

Ben je het park even beu, dan kan je een bezoekje brengen aan de bijenkorf, die verdeeld is over zes kamers en waar je heel wat interessante figuren zal tegenkomen.

Conclusie

Bee Simulator is niet meteen de game die we verwacht hadden en dit op een positieve manier. Verwacht geen al te moeilijk spel, dat dankzij de educatieve momenten, de easy mode, de rustgevende soundtrack en de lage instapdrempel perfect is om ook met je kinderen te spelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.