4gamers.be

Ary and the Secret of Seasons

Door Fredje, 08-07-2019 14:20

Ary and the Secret of Seasons


Het wordt steeds duidelijker dat er iets gedaan moet worden aan klimaatverandering. Waar het in de echte wereld nogal traag gaat met de ontwikkelingen, weet de Belgische ontwikkelaar eXiin de boel een beetje te versnellen in hun aankomende game Ary and the Secret of Seasons.

In Ary and the Secret of Seasons speel je met Ary. Deze heldin heeft de droom om een Guardian van de seizoenen te worden. Deze droom komt iets sneller uit dan gepland was dankzij een familietragedie en dan blijkt ook nog eens dat iets of iemand ervoor gezorgd heeft dat alle seizoenen uit balans zijn. Er is meteen werk aan de winkel.

Het verhaal speelt zich af in het koninkrijk Valdi, waar elk gebied één van de vier seizoenen heeft. Zo is het in Ary's gebied altijd winter, maar iemand heeft ervoor gezorgd dat het daar nu permanent lente is. Aangezien wij de lente prefereren boven de winter lijkt ons hier weinig mis mee, maar Ary lijkt toch gebrand om het probleem op te lossen.

Als Guardian heeft Ary volledige controle over alle vier seizoenen, tenminste tot op bepaalde hoogte. Ary heeft de toegang tot seizoenspreuken waarmee ze het seizoen kan veranderen in een bubbel. Met haar trouwe katapult kan ze de spreuken zelfs afschieten. Door bijvoorbeeld een winterspreuk af te schieten bevriest alles binnen de bubbel. Water wordt ijs en gebieden die in eerste instantie onbereikbaar bleken worden toegankelijk. Het omgekeerde telt natuurlijk bij de zomerspreuk; het zomerzonnetje zorgt al snel voor smeltend ijs.

Overal in de wereld zijn zogenoemde Monoliths te vinden. Deze mysterieuze zwevende rotsen zorgen ervoor dat het invloedsveld van Ary wordt vergroot waardoor ze grotere bubbels kan afschieten. Al moet je er wel rekening mee houden dat de seizoenen niet kunnen overlappen. Als je zowel een zomerspreuk en een winterspreuk op ongeveer hetzelfde gebied afschiet, dan zal de ene de bubbel van het andere seizoen verkleinen.

Het zal in Ary grotendeels draaien om het oplossen van puzzelen en platformen om tot nieuwe gebieden en oplossingen te komen, maar af en toe zul je ook je tanden moeten laten zien. Zo zien we in de demonstratie hoe een ontwikkelaar zich meet met een gigantische mythische vogel. Door de vogel in de lucht te raken met een herfstspreuk wordt het beest geraakt door de bliksem. Dat vervelende herfstweer ook altijd! Wanneer de vogel eenmaal tot de aarde is gestort kan Ary er snel heen rennen en met haar zwaard de nodige klappen uitdelen.

Ook tijdens gevechten kun je ten volle gebruik maken van de verschillende seizoenen. Zo zal de lente ervoor zorgen dat Ary haar gezondheid kan aanvullen en kun je je in de winter voorzien van een schild van ijs. Al zul je moeten oppassen dat je vijanden niet van dezelfde trucjes gebruik maken.

Conclusie

Ary and the Secret of Seasons lijkt een bijzonder vermakelijke en bovenal originele game te worden. De game ziet er heel schattig uit, maar lijkt vooralsnog voldoende uitdaging te bieden in het spelen met de seizoenen in zowel de puzzels als de gevechten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.