4gamers.be

Hands-on: GRID

Door YoniVL, 06-08-2019 11:30

De iets oudere gamers onder ons kennen ongetwijfeld nog de TOCA-racing games, die in een latere fase zijn verveld tot de GRID-games. Binnenkort krijgen we van die laatste een reboot, die verschijnt onder de eenvoudige naam GRID. Wij mochten al eens even aan de slag met een vroege build van de game.

Van bij de start is het al meteen duidelijk dat GRID het niet al te ingewikkeld aanpakt. Het menu bevat slecht een aantal opties, waaronder de career mode, een manier om een single event te rijden en een multiplayer mode. Die laatste hebben we nog niet kunnen testen, dus hebben wij ons beziggehouden met de career mode.

Ook de career mode maakt het niet al te moeiljk qua opzet. Je krijgt een boel races voorgeschoteld in verschillende categorieën - zoals GT races of stock car races - en om er meer vrij te spelen, moet je gewoon goede prestaties neerzetten. Ondertussen verdien je geld, zodat je dan weer nieuwe auto’s kan kopen.

Tijdens het racen houdt GRID een mix tussen arcade en sim aan. De auto’s voelen lekker zwaar aan, er is een schademodel en je moet echt wel je best doen om een goed rondje te rijden. Langs de andere kant kan je dan weer punten verdienen met je rijstijl en word je niet al te hard afgestraft als je eens een foutje maakt.

Over fouten gesproken, die zal ook de AI maken. Meer dan eens zagen we een computergestuurde auto uit de bocht vliegen of overkop gaan. Misschien gebeurde dat zelfs iets te veel. Wanneer drie of vier auto’s achter elkaar uit een bocht vliegen, dan is er ook nog weinig sprake van realisme. De AI is wel nog steeds heel agressief, zoals we dat ook vaak zien in andere games. Ze willen zeer graag de ideale racelijn aanhouden en daar hebben ze veel voor over.

Jammer genoeg bevat de game momenteel ook nog flink wat bugs. Dat kan natuurlijk bij een previewversie, maar we hopen dat ze toch allemaal opgelost geraken. Het is nog even tot de release, dus voorlopig geven we op dat vlak nog het voordeel van de twijfel.

Heb je het een beetje gehad in de career mode, dan kan je ook gewoon een aparte race aangaan. Leuk is dat je hier een aantal auto’s kan huren voor 10 procent van je winnings en dat je resultaten en dus je verdiensten ook meetellen in de career mode. Het is dus de perfecte manier om bepaalde zaken uit te proberen en ondertussen ook nog geld te verdienen.

Daarnaast bevat de game ook nog een pak objectives, die je naar hartenlust kan proberen te vervolledigen en die je een pak extraatjes opleveren, zoals bijvoorbeeld nieuwe livery’s voor je auto’s.

Visueel ziet de game er momenteel best goed uit. De auto’s zijn mooi afgewerkt en de tracks hebben een leuke uitstraling. We waren alleen niet altijd fan van de plek waar de zon werd neergezet. Af en toe eens wat tegenlicht mag, maar het moet ook niet om de haverklap gebeuren, want zo verlies je wel heel vaak het zicht op de track. Het geluid is nog niet helemaal op punt en deed af en toe een beetje vreemd bij ons. We catalogiseren het bij de andere bugs en ook hier heeft de ontwikkelaar dus nog wat werk.

Conclusie

GRID is een racinggame met niet al te veel tierlantijntjes, maar momenteel ook met nog wat te veel bugs om goed te zijn. Er zijn nog een aantal maanden tot de release, dus de ontwikkelaar heeft nog even tijd om de problemen op te lossen en ons zo een leuke racegame te bezorgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.