4gamers.be

Hands-on: Gears 5

Door YoniVL, 29-07-2019 15:35

Gears 5

[Geschreven door KennethDMT]
[Gespeeld op Xbox One X]


Marcus Fenix en zijn kettingzaagbajonet zijn terug van weggeweest. In september opent de wereld van Sera opnieuw z’n deuren voor een volgend avontuur in het Gears of War-universum, zonder de “of War”. Nu al licht ontwikkelaar The Coalition een tipje van de sluier op met een technical test van Gears 5.

Deze technical test is geen demo, maar een echte test voor de servers. Gears 5 tracht namelijk om alle potjes multiplayer zoveel mogelijk op dedicated servers te laten draaien. Af en toe kom je dus wel instabiliteit en lange wachttijden tegen: problemen die binnen twee maanden dus hopelijk opgelost zijn.

Daarnaast is deze preview ook een mooie blik op hoe de nieuwste telg in de Gears-reeks speelt. Gameplaygewijs is er weinig nieuws onder de zon. Je brengt het grootste gedeelte van de game nog steeds in dekking door, probeert je reloads juist te timen, enzovoort. Maar opvallend is wel hoe vloeiend alles aanvoelt. Je glijdt van cover naar cover, maakt een rolletje en schiet een vijand aan gort met je shotgun, nog voor je goed en wel doorhebt hoe de controls in elkaar zitten. Het is duidelijk dat the Coalition wat olie aan de spreekwoordelijke kettingzaag heeft aangebracht.

The Coalition mikt voor Gears 5 op een ervaring die volledig 60 fps is. Dat lukt wonderwel, zonder in te moeten boeten aan grafische kwaliteit. De game ziet er nu al erg netjes uit, vooral op Xbox One X. De verlaten straten van Sera, de bepantsering van zowel de COG als de Swarm, alles is erg gedetailleerd. Dat belooft voor de singleplayer-campagne.

Deze technische test voor Gears 5 biedt ook enkele verschillende gametypes. Arcade is een nieuwe twist op de Gears-formule, met een vleugje hero-shooter in de mix. Je maakt een keuze uit een reeks speelbare personages, die elk hun eigen wapenloadout hebben. Door kills te scoren, kun je nieuwe wapens vrijspelen, waarmee je dan weer meer punten kunt scoren. Arcade zal ongetwijfeld zowel nieuwe Gears-spelers als oude veteranen kunnen bekoren.

Escalation en King of the Hill zijn terugkerende gametypes uit de vorige games. In Escalation proberen jij en je team om controlepunten op de map te veroveren en zo punten te scoren. Je hebt ook maar een beperkt aantal levens. Op zich niets mis mee, ware het niet dat een match pas eindigt wanneer een team zeven ronden gewonnen heeft. Voor een snel potje Gears 5 blijf je dus beter bij Arcade.

Conclusie

De tech test van Gears 5 smaakt naar meer. De preview profiteert enorm van de dedicated servers en 60 fps-gameplay, zonder in te boeten op grafische kwaliteit. De gametypes zijn nog een ietwat mixed bag en het Gnasher-shotgun blijft oppermachtig, maar The Coalition heeft nog tijd genoeg om dat te fixen voor de release op 10 september.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.