4gamers.be

Total War Saga: Troy

Door YoniVL, 19-09-2019 16:00

Creative Assembly is met Total War al heel wat kanten opgegaan en we hebben al flink wat verschillende historische periodes mogen ontdekken in de strategiegames van de ontwikkelaar. Met Total War Saga: Troy wordt er daar nu nog eentje aan toegevoegd. Hopelijk wordt dit niet het paard van Troje voor de reeks (sorry, die konden we niet laten liggen).

Total War Saga: Troy wordt gemaakt door Creative Assembly Sofia. Ze werkten eerder al mee aan een aantal Total War-titels, maar het is hun eerste game die ze volledig zelf maken. Een grote test dus voor de Bulgaarse studio.

Met Total War Saga: Troy, dat toebehoort tot de Saga-games binnen de reeks, gaan we in de franchise verder dan ooit terug in de tijd, helemaal naar het Bronzen Tijdperk. Zoals de naam al doet vermoeden keren we terug naar de oorlog om Troje, die volgens de legende begint door de ontvoering van Helena door Paris. Die legende wordt ook grotendeels gevolgd in Total War Saga: Troy, want de makers hebben de Ilias van Homeros gevolgd als grootste leidraad.

Dat wil ook zeggen dat we in deze game te maken zullen krijgen met een mix tussen feit en fictie. Er zijn een aantal zaken geweten over Troje en de ondergang van de stad, maar een groot deel is toch ondergedompeld in legendes.

Die mix wordt op verschillende manieren naar voor gebracht in de game. Om te beginnen kreeg de "shroud" een mythisch sausje. De shroud bedekt de stukken op de map die je nog niet ontdekt hebt en daar zullen figuren op te zien zijn, die teruggrijpen naar de mythes rond Troje.

Total War Saga: Troy screenshot

Ook de leiders van de verschillende facties - 8 in totaal, verdeeld tussen Grieken en Trojanen - bestaan uit die mix, met namen als Hektor en Achilles. Er loopt zelfs een Minotaurus rond, al is dat geen echte mens-stier, maar gewoon een grote krijger met een stierenkop op zijn hoofd. Op die manier probeert de ontwikkelaar steeds te spelen met wat echt en wat fictie is.

Elke factie heeft zijn eigen speciale tactieken en troepen, die je speelstijl zullen bepalen. Omdat we ons in het bronzen tijdperk bevinden, is er amper sprake van paarden en worden de meeste oorlogen uitgevochten met infanterie.

Zelfs de goden zijn aanwezig, met de Olympus als herkenbaar punt op de map. In totaal duiken er zeven goden op in Total War Saga: Troy, die je als speler om bepaalde gunsten kan vragen. Zorg er dus voor dat je de juiste goden aanbidt, als je de strijd wil winnen.

Total War Saga: Troy screenshot

Total War Saga: Troy moet natuurlijk ook over resources beschikken en hier zijn dat er vijf: voedsel, hout, brons, steen en goud. Die eerste vier zijn de basismaterialen, die je in overvloed zal nodig hebben. Goud is al iets minder voorhanden en is het belangrijkste materiaal om de meer unieke troepen aan je leger toe te voegen.

Conclusie

Veel meer kunnen we voorlopig eigenlijk nog niet vertellen over deze Total War Saga: Troy. Onze eerste kennismaking is zeker niet negatief, maar we wachten nog even af om te zien of de Trojaanse oorlog onze interesse lang genoeg kan vasthouden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.