4gamers.be

Guild Wars 2: The Icebrood Saga

Door Phazon, 17-09-2019 18:00

Guild Wars 2 heeft enkele weken geleden zeven kaarsen mogen uitblazen, maar Arenanet is nog steeds niet aan het einde van de rit. Gezien de recente herstructureringen, ontslagen en annulatie van enkele projecten, is het belangrijk dat de studio op een vast inkomen kan rekenen. Na de gebeurtenissen in Season 4, is het nu tijd voor een nieuw seizoen dat ditmaal een heuse Saga zal vormen.

[Pre-release build getest op private server van Arenanet]

De naam Saga heeft deze nieuwe resem aan content updates vooral te danken aan het feit dat ze iets meer frequent en in allerhande soorten zullen verschijnen. Er zal getracht worden om elke twee à drie maanden content te voorzien in de vorm van nieuwe mappen of van stevig herwerkte huidige mappen. Tussendoor zullen allerhande events en festivals spelers ook wat zoet moeten houden. Of het einde van deze Saga uiteindelijk zal leiden tot een nieuwe Saga, Season of Expansion Pack, is niet geweten en hier wilde de ontwikkelaars ook niet veel over kwijt.

The Icebrood Saga start vandaag met een Prologue Episode/release waarin een volledig nieuwe map speelbaar zal zijn. Het verhaal laten we hoofdzakelijk aan jullie over, maar het spreekt voor zich dat het uitroeien van Kralkatorrik heel wat teweeg brengt. De Charr hebben heel wat te vieren en jij mag als Commander de festiviteiten bijwonen. Er zal dus hoofdzakelijk heel wat gevierd worden en dat geven de events in de map ook mooi weer. Je kan op bewegende platformen aan target practice doen, een heus Charr metalconcert bijwonen, ghosts uitroeien (met onder meer een oude bekende vijand uit de originele Guild Wars) en met Charr botsautotjes elkaar bestoken. Heel wat events zijn zeer creatief opgesteld en leuk genoeg uitgewerkt om samen met anderen te spelen.

Vanzelfsprekend bevat de map ook een aantal meta events met nieuwe currency en tevens ook nieuwe rewards. Denk aan een legion t-shirt, Charr unique helmets, een nieuwe unlockable emote etc. Alles is in principe zo opgesteld dat je met wat geluk een aantal rewards uit event en boss chests kan looten, maar de ongelukkigen onder ons kunnen praktisch elke beloning ook met in-game event currency kopen. Deze aflevering krijgen spelers met een Charr dus heel wat leuks voorgeschoteld. De map zelf is ook zeer mooi vormgeven in de stijl die we van een Charr-gebied in Guild Wars 2 kunnen verwachten.

Tot slot nam Arenanet ons ook even mee op Strike Mission. Strike Missions zijn een gloednieuwe soort van missies waarin kleine squads tot en met tien man een soort van mini dungeon zullen doorlopen. Deze kan bestaan uit het afleggen van een jumping puzzle (geen nood, slechts één persoon moet het tot een goed einde brengen), het overleven van een hindernissen parcours of het verslaan van bepaalde vijanden om uiteindelijk bij de eindbaas uit te komen. Deze leunt qua moeilijkheidsgraad eerder bij de fractals dan wel de raid bosses aan, waardoor het voor een groep ervaren mensen niet al te veel problemen zou mogen vormen.

Conclusie

Guild Wars 2: The Icebrood Saga belooft ons heel wat Charr en Norn lore, terwijl we eindelijk de Ice Dragon Jormag zullen confronteren. De kwaliteit van de proloog belooft alvast veel goeds, met zo nu en dan wat nieuwe features in de vorm van Strike Missions. Allicht dat we later in de Saga ook een nieuwe mount, nieuwe masteries en dergelijke voorgeschoteld krijgen. Wat PvP en vooral WvW, raids en fractals betreft, is het vooral nog even koffiedik kijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.