4gamers.be

4Gamers aan de slag met de Call of Duty: Modern Warfare bèta

Door YoniVL, 17-09-2019 14:00

Call of Duty: Modern Warfare

Geschreven door Jef
Gespeeld op PS4


We kregen vorige maand al een alpha toegestopt van developer Infinity Ward met daarin de Gunfight Mode, maar nu krijgen we ook een voorsmaakje van de standaard multiplayer met de Modern Warfare bèta. Krijgen we met Modern Warfare iets radicaal anders of net meer van hetzelfde?

Het antwoord op bovenstaande vraag is uiteraard niet ver te zoeken. Call of Duty staat erom bekend z’n succesformule nooit aan te passen en dat is ook met Modern Warfare niet anders. Toegegeven, je krijgt een vleug van nostalgie binnen wanneer je het menu ziet en de muziek hoort. De multiplayer zelf kon ons echter een beetje minder bekoren.

Realisme en tempo

Infinity War heeft al meerdere keren gezegd dat het met deze installatie van Call of Duty meer de focus wil leggen op realisme. Dat klinkt allemaal goed en wel en is een fijn uitgangspunt, maar dan mag het wel niet wegnemen van een klassieke Call of Duty ervaring. Dat is jammer genoeg wel het geval want Modern Warfare voelt op alle vlakken traag en sloom aan, wat een schril contrast is met wat we gewoon zijn van de franchise.

Zo zijn de maps niet meer opgemaakt uit de klassieke drie stroken, maar is er gekozen voor een meer chaotische lay-out. Hierdoor zijn er veel meer lines-of-sight aanwezig, wat het tempo van de wedstrijden enkel nog wat meer omlaag haalt. Doorheen de match heb je amper een reden om jezelf te verplaatsen. Voeg daar nog het feit bij dat er dit jaar geen standaard mini-map beschikbaar is tenzij er een UAV actief is en het speelveld ziet er opeens een stuk statischer uit.

De run-and-gun mentaliteit uit vorige installaties wordt door deze aanpassingen uit de multiplayer gefilterd. Je kan uiteraard die neiging tot realisme toejuichen en een fan zijn van meer traditionele en realistische shooters, maar als het daar op aankomt vragen we ons hardop af waarom je keuze dan op Call of Duty valt en niet op één van de meer toegewijde combat simulator games?

Niet alleen negatief

Ongeacht de opmerkingen over het tempo zijn er toch enkele positieve elementen aanwezig in de bèta van Modern Warfare. De sfeer van de game zit juist, die alleen maar wordt versterkt door het fantastische geluid in de games. Het geluid van de guns, bijvoorbeeld, is perfect. De enige opmerking bij het geluid zijn misschien de voetstappen van je teamgenoten, die soms misschien iets te duidelijk hoorbaar zijn.

Ook kan je nu tijdens je wedstrijden je classes (of loadouts) bewerken, iets wat in vorige Call of Duty games niet kon. Dit is iets waar al lang naar werd gevraagd en deze toevoeging was zeer welkom en biedt een hoop strategische opties. Tenslotte is ook het systeem van attachments intrigerend, waarbij je tot vijf verschillende attachments op je gun kan zetten. Ook dit geeft een hoop mogelijkheden en met de nodige tweaks hebben die attachments ook een zichtbare impact.

Conclusie

Al bij al kunnen we uit de bèta afleiden dat Modern Warfare een spel is dat technisch goed in elkaar zit, maar dat een beetje de mist ingaat bij de uitvoering. Rondlopen met je gun, de omkadering van de omgeving en de algemene sfeer voelt erg doordacht en uitgewerkt aan, maar de gameplay zelf laat te wensen over. Of het nog mogelijk is om de nodige wijzigingen aan te brengen om de snelheid en vlotheid van de game te bevorderen, is moeilijk te zeggen. Zaken als de maps, bijvoorbeeld, zijn een fundamenteel onderdeel van de game (en is tegelijkertijd één van z’n grootste problemen) dat momenteel niet meer kan gewijzigd worden. Al bij al kunnen we zeggen dat Modern Warfare probeert een nieuwe invalshoek te vinden voor de franchise, maar of ze daarin geslaagd zijn valt te betwijfelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.