4gamers.be

[Hands-on] Guild Wars 2: The Icebrood Saga - Whispers in the Dark

Door Phazon, 19-11-2019 18:00

In september kregen we een proloog van The Icebrood Saga in Guild Wars 2 voorgeschoteld. Hier werd alvast de toon voor het nieuwe verhaal gezet en werden we ook op een paar nieuwigheden zoals de Strike Missions getrakteerd. Nu, twee maanden later, komt men op de proppen met de allereerste echte episode van de Saga. Wij konden afgelopen weekend de episode alvast even verkennen.

[Pre-release build getest op private server van Arenanet]

Na de gebeurtenissen in Grothmar Valley is het nu tijd om dieper in The Shiverpeaks te duiken. Bjora Marches is de naam van de nieuwe map. Het is een vrij compacte zone, maar kent voldoende dynamic events om je weer even zoet te houden. Het verhaal zelf gaan we niet onthullen, maar de toon en sfeer zijn alvast een pak duisterder dan je van Guild Wars 2 gewend bent. Ook is het zeer tof dat de Norn eindelijk eens in de spotlights staan, met heel wat lore en interessante personages voor zij die van het 'Viking-volk' houden. Nieuwigheden vinden we vooral terug in een heleboel nieuwe Masteries die gecentreerd zijn rond één van de Spirits of the Wild: Raven. Raven Attunement zal er voor zorgen dat je puzzels en raadsels in de map kan oplossen, je kan beschermen tegen de ijzige kou enzovoort.

Een andere Mastery, Essence Manipulation, zal allicht een grotere rol in de Saga spelen. Deze Mastery geeft je namelijk de mogelijkheid om zwakke plekken bij bepaalde monsters te targetten om ze vervolgens sneller te verslaan. De Strike Missions, die in de live-versie van de proloog toch iets te gemakkelijk en weinig uitdagend bleken te zijn, zijn ook weer van de partij. Ditmaal voegt Arenanet een drietal bosses toe: legendary Fallen, Aberrant en Svanir abominations. Deze bazen zullen een wekelijkse rotatie kennen en hopelijk toch wat meer uitdaging bieden dan vorige keer het geval was. Voor de rest valt er eigenlijk weinig nieuws te bespeuren.

Er zijn dan wel een heleboel nieuwe items, minis en skins, maar de zone zelf is toch maar aan de kleine kant en ook het verhaal is niet bijster lang. Het is dus voorlopig nog even koffiedik kijken en afwachten wat de rest van het seizoen zal leveren. De build templates, die enkele weken geleden geïntroduceerd werden, liet volgens de community ook te wensen over. 2020 zal op dat vlak een heel belangrijk jaar voor Arenanet worden, want de community van Guild Wars 2 wordt steeds kleiner, terwijl men voorlopig niet kan rekenen op andere projecten (deze werden eerder dit jaar grotendeels gecanceld).

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.