4gamers.be

[GC 11] Resistance: Burning Skies

Door YoniVL, 27-08-2011 18:50

Resistance is een belangrijke franchise geworden voor Sony en dus is het niet ongewoon dat we ook een telg op de Vita gaan krijgen. Resistance: Burning Skies zal moeten aantonen dat de handheld perfect is voor een first person shooter, in tegenstelling tot de PlayStation Portable, en het spel krijgt dan ook een hoop snufjes mee die netjes gebruik maken van de mogelijkheden van de Vita.

Held van het volk

Resistance: Burning Skies is een prequel op Resistance 2 die het gat tussen de eerste twee delen moet dichten. Het hoofdpersonage is Tom Riley, een brandweerman. Doorheen het spel zal hij uitgroeien tot een held van de gemeenschap. Niet dat hij de hele oorlog in zijn eentje zal winnen, maar voor een bepaalde groep mensen zal hij heel belangrijk worden. Ondertussen zal je steeds merken dat de oorlog in al zijn furie woedt rondom jou. Zo willen de makers aantonen dat je slechts een klein onderdeel bent binnen de oorlog. Het verhaal zal dan ook vooral draaien rond de evolutie van Tom Riley van simpele brandweerman tot echte held van het volk.

Resistance: Burning Skies

In de demo kregen we te zien hoe de Chimera proberen binnen te dringen in een laboratorium. Daar zijn enkele wetenschappers technologie van de Chimera aan het onderzoeken, om die daarna hopelijk tegen hen te gebruiken. Dat kunnen die buitenaardse wezentjes natuurlijk niet verdragen en ze doen dan ook alles om hun technologie terug in eigen handen te krijgen. Jij mag als Tom Riley proberen om hen buiten te houden. Terwijl de Chimera vanuit alle hoeken binnenstromen, zul je veel bekende gezichten zien. De meeste vijanden hebben we namelijk al in de eerdere Resistance-games voorbij zien komen, maar de ontwikkelaars beloofden ons dat er ook enkele nieuwe monstertjes zullen verschijnen in Resistance: Burning Skies.

Snufjes

Als volbloed brandweerman kun je natuurlijk niet de deur uit zonder jouw trouwe bijl. Deze zal je dan ook altijd ter beschikking hebben, vergelijkbaar met het mes dat we in de meeste first person shooters bij ons dragen. Er staat zelfs speciaal voor die bijl een knop op het scherm. Dat is niet het enige trucje van de Vita dat wordt gebruikt in Burning Skies. Zo zal je met een beweging van de Vita over of langs je cover kunnen kijken. Kantel je hem bijvoorbeeld voorwaarts, dan zal je over de beschutting kijken, waarna je genadeloos kan uithalen. Het afvuren van granaten kan ook door middel van het touchscreen. Gewoon een traject trekken van het icoontje naar de plaats waar je de granaat wil en de rest gaat vanzelf. Zo kan je veel preciezer werken, zonder veel snelheid te verliezen.

Net als in de vorige Resistance-games beschikt elk wapen in Burning Skies ook over secondary fire. De makers hebben er bewust voor gekozen om hiervoor de functies van de PlayStation Vita te gebruiken. Zo zagen we een wapen waarbij je met je vinger enkele doelwitten kan selecteren, om ze daarna samen onder vuur te nemen. Je zult de secondary fire kunnen testen met een heel arsenaal aan wapens, zoals ons werd beloofd door de ontwikkelaars. Tussen die wapens zullen nieuwe modellen te vinden zijn, maar ook enkele wapens die vertrouwd aanvoelen voor de fans van Resistance. Ook willen we benadrukken dat je al die snufjes van de Vita niet hoeft te gebruiken. Hou je het liever iets klassieker, dan kan dat. De makers dwingen je dus niet om met je vingers aan je scherm te zitten of om je Vita te kantelen. Die keuze kan je zelf maken. Een keuze die je niet zelf kan maken is de manier waarop je gezondheid wordt aangevuld. Veel gamers waren heel tevreden dat er in Resistance 3 teruggegrepen werd naar health packs in de plaats van regeneratieve gezondheid. Dit zal in Burning Skies meer dan waarschijnlijk niet het geval zijn. De ontwikkelaars hopen zo het tempo hoger te houden.

Resistance: Burning Skies

Grafisch lijkt Resistance: Burning Skies best in orde te zijn. Op groot scherm is het niet altijd even mooi, maar wanneer je kijkt op het scherm van de Vita valt er niet meer te klagen over de graphics. Het uiteindelijke oordeel kunnen we natuurlijk pas vellen, wanneer we de volledige versie onder handen hebben kunnen nemen, maar voorlopig lijken de ontwikkelaars alvast goed bezig.

Over de multiplayer wilden de ontwikkelaars nog niets lossen, al kunnen we daaruit afleiden dat deze zeker aanwezig zal zijn. Ook over een releasedatum werd er niet gesproken, wat natuurlijk niet onlogisch is, aangezien de Vita zelf nog geen officiële datum heeft gekregen. De kans dat Resistance: Burning Skies verschijnt als launchtitel lijkt ons echter meer dan reëel.

Conclusie

Resistance: Burning Skies lijkt de eerste shooter te worden die zal verschijnen op de PlayStation Vita en hij draagt dan ook de zware taak om te bewijzen dat de handheld meer dan geschikt is voor het genre. Dit proberen de makers te doen door de mogelijkheden van de Vita zoveel mogelijk te gebruiken, zonder ze op te dringen aan de speler. Van wat we al hebben gezien, kunnen we besluiten dat deze Resistance een mooie opener zal worden voor het first person shooter-genre op de PlayStation Vita en dat de weg open ligt voor anderen die het willen proberen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.