4gamers.be

Trials Fusion: Riders of the Rustlands DLC

Door Goofus, 10-08-2014 00:04

DLC op dieet bij Trials Fusion: Riders of the Rustlands

[gespeeld op PlayStation 4]


Ubisoft voert al van bij de release van Trials Fusion een open communicatie over wat de DLC voor de game betreft. Nog voor de game in de digitale rekken lag was er al een Season Pass aangekondigd, net als een winkelversie die deze meteen zou bevatten. De Season Pass is goed voor zes extra pakketjes content die allemaal zullen verschijnen tegen april 2015. Riders of the Rustlands bijt de spits af en dus trokken wij opnieuw de Trials-arena in voor een review van deze eerste DLC. Onze review van de game kun je hier nog eens nalezen.

Riders of the Rustlands bevat in totaal 10 nieuwe tracks, waaronder zes standaard racetracks, één nieuwe FMX stunttrack, een nieuwe skillgame en twee Supercross tracks voor de lokale multiplayer. Van de zes racetracks zijn er drie op de Medium moeilijkheidsgraad, twee Hard levels en nog één Extreme level als uitsmijter. De uitdaging die deze levels bieden ligt relatief hoog. Door de simpelste drie zal de gemiddelde Trials-speler zonder problemen op een minuutje doorgeraken, maar de Hard en Extreme tracks zijn andere koek. Zelfs bij de eerste zitten behoorlijk wat passages waar je je tanden lelijk op kunt stukbijten, waardoor we ze als lastiger inschatten dan de gemiddelde Hard tracks in de rest van het spel. De kwaliteit van de nieuwe levels is zeker beter dan die van de gemiddelde community content. Het is vooral de hoeveelheid die in onze ogen te wensen overlaat.

De FMX-track laat je zoals gebruikelijk meer dan genoeg ruimte om gigantische sprongen te maken en je tegelijk te verkneukelen in het stunten met je piloot en motor. De skilltrack vonden we erg leuk om spelen en is gebouwd rond het tilten van bomen en platforms door er als bij een schommel je gewicht op te verplaatsen. Voor de Supercross levels moet je (nog steeds) bij gebrek aan een online multiplayer voorlopig nog lokaal volk zien te vinden. Waarom blijft het zolang stil rond die beloofde update, Ubisoft?

Buiten de tracks krijg je met Riders of the Rustlands ook toegang tot nieuwe objecten voor de level editor, die je zult nodig hebben om nieuwe tracks en uitdagingen te kunnen spelen die door de community worden gemaakt. Deze objecten draaien, net zoals de levels van RedLynx, vooral rond het 'roest'-thema (of wat dacht je?). Dat betekent niet dat je je aan erg eentonige levels moet verwachten in Riders of the Rustlands, want het hele scala van sneeuwlandschappen tot nucleaire afvalpoelen komt aan bod.

Tien tracks dus, waarbij de gemiddelde Trials-speler wellicht vooral zal oog hebben voor de zes standaardtracks waarvan er drie erg eenvoudig en drie erg lastig tot onmogelijk zijn. Als je de vergelijking gaat maken met de DLC-pakketten voor Trials Evolution en Trials HD is dat zowat drie tot vier keer minder tracks voor dezelfde prijs. De vorige games hadden dan wel nog geen drie in-game uitdagingen, maar je kunt bezwaarlijk argumenteren dat één uitdaging evenveel content biedt dan één volledige track.

Riders of the Rustlands kost 4,99 euro apart, of 19,99 euro als je ineens een Season Pass aanschaft.

Conclusie

De gameplay van Trials Fusion is nog steeds top, maar de hoeveelheid extra's die deze Riders of the Rustlands toevoegt is dat zeker niet. Op zichzelf is deze DLC in onze ogen geen 5 euro waard. De content is veel te beperkt en niet echt gericht op de gemiddelde speler. Wanneer je van plan bent om nog lange tijd van Trials Fusion te genieten en mee te blijven met de community content, dan is het kopen van de Season Pass voor net geen 20 euro misschien wel het overwegen waard.

Positief

  • Kwalitatief goede tracks in nieuwe omgevingen
  • Leuke skillgame
Score
40/100

Negatief

  • Te weinig content voor vijf euro
  • Te lastig voor de gemiddelde speler
Grafisch
85%
Geluid
78%
Fun
25%
Gameplay
90%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.