4gamers.be

Metro: Redux

Door rafbanaan, 19-08-2014 11:15

Terug naar de metro in Metro: Redux

[gespeeld op pc]


Tegenwoordig is het gebruikelijk om na een bepaalde periode een Game of the Year-editie van een game uit te brengen. Deze bestaat dan veelal op zijn beurt uit de originele game en alle DLC die ervoor is verschenen. Voor Metro: Last Light (lees hier onze review) geldt dit ook, maar ontwikkelaar 4A Games wou het net iets anders aanpakken en het resultaat hiervan zien we in de Metro: Redux.

Metro: Redux wordt gebundeld met Metro 2033 en Metro: Last light. Bij Metro Last Light krijgen we ook nog eens alle uitbreidingen. In veel gevallen wordt een titel in een bundel gestoken waarbij de ontwikkelaar het een aantrekkelijk prijskaartje geeft. Dit is niet het geval bij Metro: Redux, aangezien de ontwikkelaar er flink wat werk instak. Om te beginnen werd de originele Metro 2033 volledig herwerkt met de engine van Metro: Last Light. Vanaf het moment dat je het voor de eerste maal opstart, merk je snel het verschil. De details zijn een pak beter en de sfeer is donkerder, dankzij een aantal details van de nieuwe engine.

Metro Redux screenshot Metro Redux screenshot

Het weer is ook mee naar Metro 2033 gebracht en dat merk je vanaf de eerste seconde dat je buiten staat. Waar vroeger volop licht was, krijg je nu een donkere setting waar sneeuw of regen je het zicht beperken. De omgevingen werden ook opnieuw bekeken met op bepaalde plaatsen een aantal aanpassingen om de gameplay te verbeteren, maar hier eindigt het niet bij. Zo werd er aan de AI wat gesleuteld, zodat NPC's iets inteligenter overkomen en is de mogelijkheid om je wapens aan te passen met onder andere een vizier meegekomen vanuit Metro: Last Light. Samengevat bezit Metro 2033 Redux alle extra's die nieuw waren voor Metro: Last Light, zodat je een totaalpakket hebt dat zo goed als hetzelfde is. Een nieuwigheid voor beide versies is nu wel de mogelijkheid om te kijken hoeveel kogels je bezit.

Metro: Redux maakt ook de stap van de vorige generatie naar de nieuwe. De bundels zijn dus ook verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One, waardoor we nu voor de eerste keer Metro 2033 kunnen spelen op een PlayStation platform. Met de nieuwe kracht van deze generatie krijgen we eindelijk dus ook de pracht die pc gamers reeds mochten aanschouwen. Met deze grafische pracht krijgen we voorts ook een solide framerate van 60fps en dit met een resolutie van 1080p op de PS4 en 912p op de Xbox One.

Metro Redux screenshot

Conclusie

Metro: Redux is voor nieuwkomers tot de reeks een bundel die zijn vraagprijs meer dan waard is. De content die je krijgt in de vorm van twee stevige singleplayers, enkele extra missies en een herwerkte Metro: 2033 maakt het de aankoop meer dan waard. Wanneer je niet in de bundel bent geïnteresseerd kan je een van de titels apart aankopen voor €19,99. Voor de mensen die beide games reeds hebben gespeeld, is het niet meteen aan te raden, maar de 50% korting kan misschien sommige helpen in hun keuze om het toch te doen.

Positief

  • Remake Metro 2033
  • Veel content
  • Afwerking
Score
80/100

Negatief

  • Niet interessant genoeg als je beide games reeds bezit
Grafisch
95%
Geluid
84%
Fun
82%
Gameplay
80%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.