4gamers.be

Destiny: The Dark Below

Door YoniVL, 22-12-2014 16:00

Guardian vs. God in Destiny: The Dark Below


Wanneer The Hive besluit om een goddelijk wezen met de naam Crota op te roepen, verschijnt er een voormalige guardian in de Tower die jouw hulp zoekt om de komst van dit boosaardige wezen en het mogelijke einde van de aarde tegen te houden. Wat je daar voor moet doen, zal je al snel bekend in de oren klinken.

The Dark Below is de eerste uitbreiding van Destiny en het brengt de vernietiging van Crota mee als nieuwe verhaallijn. Net als in het basispakket van Destiny is het verhaal echter opnieuw bijzonder mager. Eris Morn, de nieuwe NPC die je de opdrachten geeft, zal je summier uitleggen waar alles om draait en vlak voor je aan een missie begint krijg je nog 5 zinnen extra uitleg. Volgens ons hebben we aan het einde van deze tekst meer moeite gestoken in onze review, dan de verhaalschrijvers van Bungie in het verhaal van The Dark Below.

Destiny screenshot

De drie missies die het verhaal omvatten hebben dan ook niet zoveel te betekenen. De objectieven zijn ook nog steeds hetzelfde. Ga naar een bepaald punt en dood onderweg een pak vijanden. Af en toe mag je ghost ook nog iets scannen en dan hebben we het wel zo’n beetje gehad. Het enige voordeel aan de nieuwe missies is dat het spelers met een iets hoger level nog eens een nieuwe uitdaging geeft.

Naast de missies van het verhaal, heeft The Dark Below ook nog twee nieuwe strikes met Will of Crota en The Undiying Mind, waarbij die tweede dan ook nog eens tijdelijk exclusief is voor PlayStation-gebruikers. Ook die strikes werken verder op bekende patronen. In beide gevallen zal je één grote vijand moeten verslaan, terwijl je ondertussen ook nog een hoop kleine vijanden de mond moet snoeren.

Destiny screenshot

Wie veel online speelt, zal wel blij zijn om te horen dat The Dark Below ook drie nieuwe maps meebrengt voor The Crucible. Al is het altijd jammer wanneer onderdelen van de multiplayer niet voor iedereen beschikbaar zijn.

Het leukste aan The Dark Below is waarschijnlijk de nieuwe raid, Crota’s End, waar je net als bij The Vault of Glass met vijf vrienden een immens moeilijke missie voor de voeten zal geworpen krijgen. Samen zal je moeten afdalen in de Hellmouth om Crota zelf een toontje lager te laten zingen. Lukt je dat, dan zullen jij en je team daar rijkelijk voor beloond worden. Het nadeel is echter dat er nog steeds geen matchmaking is voor de raids, wat wil zeggen dat je vijf vrienden met minstens level 28 zal moeten optrommelen, om zo samen aan de slag te kunnen gaan.

Destiny screenshot

Het blijft voor ons een gemiste kans om matchmaking toe te voegen bij de raids. Niet iedereen heeft vijf vrienden die Destiny spelen en al zo ver gevorderd zijn. We begrijpen dat de raids niet eenvoudig zijn en dat teams moeten kunnen samenwerken, maar een vorm van matchmaking moet volgens ons toch echt wel mogelijk zijn.

The Dark Below brengt ook nog wat nieuwe wapens en gear mee en de levelcap wordt opgetrokken naar level 32, als je natuurlijk de juiste gear vindt om je light de hoogte in te jagen.

Conclusie

Voor de prijs van 19,99 euro vinden we The Dark Below net iets te mager. Er wordt voortgeborduurd op de basis van Destiny, maar er wordt te weinig gewerkt aan de zwaktes. Zo had Bungie best kunnen proberen om het verhaal iets meer uit te diepen en zou het fijn geweest zijn als er wat afwisseling was geweest in het soort missies. Nu blijven we echter achter met een soort ‘been there, done that’-gevoel.

Positief

  • Nieuwe raid
Score
70/100

Negatief

  • Te weinig nieuwe missies
  • Mager verhaaltje
Grafisch
85%
Geluid
80%
Fun
69%
Gameplay
75%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.