4gamers.be

Hearthstone: The League of Explorers

Door Brum_, 13-12-2015 15:54

Iets meer dan een maand geleden heeft Blizzard alweer het 3de single player adventure voor Hearthstone uitgebracht. Onder de naam ‘The League of Explorers’ werd er een nieuw avontuur toegevoegd voor de spelers om te ontdekken. Indiana Jones zou er bijna jaloers op zijn geworden, maar bracht het weer wat interessants naar de tafel?

Sinds de initiële release van Hearthstone, alweer bijna 2 jaar geleden, is er een vrij steevast patroon qua releases ontstaan. Elke 4 maanden komt er een nieuwe uitbreiding voor de game, welke in 2 vormen gebeurt. De eerste, en ook voor The League of Explorers het geval, de Single Player Adventures (SPA). De tweede, en voor velen de meer natuurlijke vorm voor Trading Card Games, de echte grotere card expansions. De SPA is een interessante afwisseling van het telkens maar online spelen, en brengt ook wat meer unieke gameplay ervaring met zich mee. Echter: brengt The League of Explorers echt iets nieuws met zich mee?

Iets nieuws; Discover.

Blizzard probeert met elke uitbreiding iets nieuws toe te voegen qua mechanics, of een specifieke type kaart een (welverdiende?) boost te geven. Zo hebben we nu ‘Discover’ mogen ontvangen. Deze mechanic zorgt voor een vergelijkbare handeling die de Hunter spelers kennen met hun kaart ‘Tracking’. De speler krijgt de keuze uit 3 random kaarten waar een keuze uit gemaakt moet worden. Verder is het afhankelijk van de specifieke kaart of het 100% random of specifiek voor jouw klasse is, of juist gekoppeld is aan een x aantal mana kost. Nu brengt dit natuurlijk weer de aloude discussie omtrent Hearthstone naar boven: de RNG.

Spelers van de game, of mensen die wel eens een streampje meepikken op Twitch weten dat Hearthstone redelijk aan de RNG is. Deze random factor zorgt ervoor dat met tijden compleet onmogelijke, idiote of oneerlijke plays gedaan kunnen worden waardoor de match toch in het voordeel van de ander komt te liggen. Unstable Portal heeft dit percentage voor de Mage al gigantisch omhoog getrokken en ook met de nieuwe Discover mechanic hebben we redelijk wat oneerlijke wins mogen opschrijven door kaarten die we anders niet konden krijgen.

De wings

Naast de Discover mechanic hebben we vanzelfsprekend ook de wings waar je je doorheen moet werken. Opzet is wederom hetzelfde als de voorgaande 2 (Curse of Naxxramas en Blackrock Mountain); elke week opent een nieuwe wing waar je 3 of 4 tegenstanders krijgt die je moet verslaan. Elke tegenstander heeft een andere unieke, en niet eerder geziene hero power waar je rekening mee moet houden; en wat dus elke match anders maakt dan voorheen. Ook deze keer zitten er weer een stel interessante, aparte en soms zelfs irritante matches tussen. Bereid je dus alvast voor om enkele matches tot in den treure te herhalen totdat je het beste deck gebouwd hebt om deze te verslaan.

Het verhaal

Blizzard probeert met elke SPA ook een klein verhaal op te zetten, om de speler ietwat te betrekken bij het doorspelen van de betreffende expansion. Bij the League of Explorers is het je taak om the Staff of Origination bij elkaar te vinden en de uiteindelijke bad guy te verslaan. Bij de eerste 3 wings is het je doel om je door 3 tempels te vechten om de staf bijeen te krijgen, waarna je bij de 4de en laatste Rafaam moet verslaan die deze weer probeerde te ontvreemden.

Nieuwe kaarten

Zoals het bij een uitbreiding hoort, moeten er natuurlijk ook nieuwe kaarten komen; zo dus ook nu weer. In totaal zijn er 45 nieuwe kaarten bij gekomen. Elke klas mag er 3 bij schrijven, terwijl iedereen gebruik mag maken van de overige 18 Neutral kaarten. Het doorspelen van de 4 wings, alsook de bijgevoegde klas challenges geeft je automatisch toegang tot alle kaarten. Zoals altijd zie je gelijk op de ladder nieuwe decks verschijnen die de kaarten proberen te gebruiken en het zal nog enige tijd duren voordat we alle toepassingen ontdekt hebben; tot die tijd zal het blijven puzzelen om iets interessants te creërenren dat daadwerkelijk werkt.

Conclusie

Hearthstone – The League of Explorers is weer een leuke toevoeging voor de game. Naast de interessante Discover mechanic, die wel weer de nodige RNG zal toevoegen, blijven de matches fris en redelijk in balans. De nieuwe wings die elke week toegevoegd werden zijn weer leuk om door te spelen en het verhaal dat er door verweven zit is een fijne toevoeging.

Positief

  • Discover mechanic...
  • Nieuwe hero powers tijdens de matches...
Score
80/100

Negatief

  • ...de soms oneerlijke RNG daardoor
  • ...die soms tenenkrommend irritant zijn
  • Het wekelijks moeten wachten op de nieuwe wing
Grafisch
75%
Geluid
75%
Fun
85%
Gameplay
83%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.