4gamers.be

Football Manager 2017

Door YoniVL, 15-11-2016 16:07

Football Manager 2017


De release van Football Manager elk jaar is één van de hoogmissen voor de echte voetbalfanaten, een nieuwe kans om te tonen dat zij wel weten hoe het spelletje in elkaar zit en dat ze eigenlijk ook wel eens een kans willen om hun favoriete team te leiden. Met hen aan het roer zou de titel immers al lang binnen zijn.

Om te beginnen gaan we hier niet rond de pot draaien: 90 procent van de inhoud van Football Manager is elk jaar hetzelfde en dat is ook zo in Football Manager 2017. Wij gaan ons dan ook focussen op wat er wel nieuw is en of die vernieuwingen de gameplay hebben verbeterd.

De meest opvallende veranderingen in Football Manager 2017 zijn dit jaar terug te vinden in het visuele aspect. Zo is de 3D match engine stevig aangepakt, waardoor een wedstrijd er nu nog realistischer uitziet. Nu zijn wij van de oude stempel en hebben we voldoende aan enkel de commentaar, maar we hebben ons laten vertellen dat er spelers zijn die echt naar een wedstrijd kijken, in plaats van enkel naar de flitsende tekst in dat balkje.

Zij zullen blij zijn om te horen dat er heel wat meer animaties in de game zitten en dat de omgevingen, zoals de stadions en de reclameborden, er een stuk realistischer uit zien. Verwacht geen FIFA- of PES-beelden, maar het is veruit het beste wat Football Manager op dat vlak heeft laten zien.

Ook je eigen manager ziet er beter uit dan ooit. Je hebt iets meer opties om je uiterlijk aan te passen en voor de eerste keer kan je zelfs je eigen gezicht toevoegen. Op basis van een foto wordt dan een avatar gemaakt, die je helemaal het gevoel moet geven dat jij het bent die naast de lijn staat. Alles voor dat extra tikkeltje realisme.

In Football Manager draait het natuurlijk amper over de visuele invulling. Gebruiksgemak en voldoende diepgang zijn veel en veel belangrijker. Op dat vlak zijn er dit jaar een aantal interessante vernieuwingen gebeurd. Laten we het eerst al eens hebben over gebruiksgemak en technisch advies. In vorige versies moest je bij je technisch advies van je assistenten alles één voor één doorlopen, wat het soms nogal een eentonige bedoening maakte. Nu kan je gewoon met één druk op de knop alle voorstellen toepassen. Vooral voor spelers die niet elk aspect van de game micro-managen is dat een welgekomen optie.

Ook je inbox werd stevig aangepakt. Je wordt voortaan niet meer overstelpt met elk mogelijk nieuwtje rond je club. Enkel de belangrijkste zaken worden doorgestuurd door je assistent, maar alle kleine nieuwtjes komen in een aparte feed terecht. In die feed is voortaan ook ruimte gemaakt voor de sociale media en dus de mening van de fans. Zij zullen je prestaties loven of bekritiseren. Het is aan jou of je daar aandacht aan geeft of niet, maar het is wel weer die extra dimensie die door de jongens en meisjes van Sports Interactive wordt toegevoegd, om het leven van de virtuele manager zo realistisch mogelijk te maken.

Het belangrijkste onderdeel van een voetbalploeg zijn de supporters, maar daarna volgen natuurlijk de spelers en met die spelers moet je dus ook af en toe eens een praatje slaan. Dat begint nu al voor je ze nog maar één seconde bij je club hebt. Wanneer je een bod plaatst op een speler, zal zijn manager alvast met enkele beloftes op de proppen komen. Beloftes die jij moet maken natuurlijk. Een manager gaat nooit iets beloven, behalve 25 goals van zijn pupil. Die beloftes houden in dat je bijvoorbeeld een bepaald onderdeel van je team zal versterken of dat je de speler op een bepaalde plek zal uitspelen. Beloof je genoeg, dan pas beginnen de echte contractbesprekingen.

In die contractbesprekingen gaan de managers nu ook wel net iets steviger te werk. Ze zullen sneller bepaalde clausules in het contract zetten, om er zeker van te zijn dat hun spelers niet bij een bepaalde club moeten blijven tegen hun zin. Nadien moet je die beloften natuurlijk ook nog nakomen. Doe je dat niet, dan heb je een ontevreden speler en aangezien voetballers vaak kleine kinderen zijn, kan dat al snel een probleem vormen.

In Football Manager 2017 weten spelers dan ook veel beter wat er aan de gang is en zullen ze je er ook vlugger op wijzen wanneer ze ontevreden zijn. People management was nog nooit zo belangrijk. De voorbije jaren is het voetbal wel sterk geëvolueerd en dat heeft ook zijn effect gehad op de technische staf. Daarom voegt Football Manager nieuwe jobs toe zoals data-analist en videoanalist. Die kunnen je nu ook helpen om je team nog beter te maken.

Tot slot werd ook de Fantasy Draft aangepast, met als belangrijkste verandering het feit dat je nu ook op je eentje aan de slag kan, waarbij je het moet opnemen tegen computergestuurde tegenstanders. Je krijgt ook iets meer opties, zoals het aanpassen van het startbudget, zodat je perfect de juiste ervaring kan creëren. Ook het starten van een game is trouwens een stuk eenvoudiger, omdat je een aantal opties nu al op voorhand kan aanduiden, voor alle informatie wordt ingeladen. Het bespaart je een hoop tijd.

Conclusie

Zoals we in het begin van de review al zeiden is Football Manager 2017 voor 90 procent dezelfde game als zijn voorganger. Toch zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd die de spelervaring een stuk gestroomlijnder maken en gamers die gebruik maken van de 3D match engine zullen blij zijn om te horen dat ook die een stapje vooruit heeft gezet.

Positief

  • Verbetering 3D match engine
  • Ervaring nog gestroomlijnder
Score
80/100

Negatief

  • Minimale veranderingen ten opzichte van voorganger
Grafisch
80%
Geluid
80%
Fun
80%
Gameplay
80%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair