4gamers.be

Watch_Dogs 2

Door YoniVL, 16-11-2016 00:04

Watch_Dogs 2

[gespeeld op PS4]


Enkele jaren geleden gooide Ubisoft hoge ogen met de eerste beelden van Watch_Dogs op E3. Een nieuwe grote franchise leek in de maak voor de Franse uitgever, maar uiteindelijk zou het allemaal wat anders uitdraaien. De eerste Watch_Dogs was zeker geen slechte game, maar kon nooit de hoge verwachtingen inlossen. Ubisoft gooide echter niet de handdoek en probeert het nu opnieuw met Watch_Dogs 2, al wordt het daarbij volledig over een andere boeg gegooid.

Weg met de grauwe, regenachtige stad die Chicago was in de eerste Watch_Dogs. Weg ook met de getormenteerde hoofdrolspeler, die heel de wereld wil aanpakken voor zijn zware leven, maar daarbij ook wel stevig uit de bocht gaat.

Welkom aan het knotsgekke hackerscollectief Dedsec en de nieuwe hoofdrolspeler Marcus. Hij geniet van het leven in het zonnige San Fransisco, waar het maar zelden regent en de sfeer dus iets minder mistroostig is.

Watch Dogs 2 screenshot

Marcus is een hacker met heel wat talent, die het echter niet zo begrepen heeft op Blume en diens hele CtOS, waarbij de beweging van alles en iedereen gevolgd wordt. Dat systeem is ook doorgebroken in San Francisco, waar ze ondertussen al aan de slag kunnen met versie 2.0. Dat wil echter niet zeggen dat hun bedoelingen nu wel eerbaar zijn. Vooral ene Dusan Nemec, hoofd en tegelijk CTO van Blume is een nogal schimmig figuur.

Hij heeft banden met zowat alles en iedereen en staat dankzij zijn technologie in een ongelooflijke machtspositie. Wanneer Marcus en zijn vrienden van Dedsec echter iets te veel beginnen te spelen met het CtOS en de aandacht van het grote publiek trekken, gaat Nemec op zoek naar een manier om de hackersgroep neer te halen.

Het verhaal van Watch_Dogs 2 beschikt nog over enkele zware elementen, zoals in het eerste deel, maar is over de ganse lijn heen toch een stuk luchtiger dan in de voorganger. Dat heeft veel te maken met de hoofdpersonages. Dedsec bestaat uit een groep jongeren, die naast wereldverbeteraars ook gewoon jonge mensen zijn die al eens graag plezier maken.

Watch Dogs 2 screenshot

Dat toont zich ook in de manier waarop ze de aandacht van het grote publiek proberen te trekken. Daarbij zijn ze niet vies van een grote stunt, zoals het stelen van een bekende tv-auto om die op een stunttocht doorheen de stad te sturen.

Dedsec moet immers volgers verzamelen, zodat die hun app downloaden. Dankzij die app kunnen ze de processorkracht van alle toestellen waarop de app te vinden is verzamelen, waarna ze een gecoördineerde aanval kunnen uitvoeren op Blume, zodat San Francisco verlost kan worden van de verstikkende greep van CtOS 2.0.

Die luchtigheid komt dus ook terug in de personages. Marcus zelf is misschien een beetje een neutraal figuur, die vooral dient om het verhaal te dragen en zich niet te veel te moeien, maar dat kan niet van al de rest gezegd worden. Vooral Wrench is daarbij onze favoriet. Hij is ongetwijfeld de ster van Watch_Dogs 2, met zijn opvallende masker en hilarische tussenkomsten. Hij is een beetje de vriend die altijd de meest bizarre dingen zegt en doet, maar die je altijd aan het lachen zal krijgen. Voor Wrench moet het leven een feest zijn, zelfs als dat feest dreigt verknald te worden door bedrijven als Blume.

Watch Dogs 2 screenshot

Nu, het verhaal van Watch_Dogs 2 is ook niet direct literatuur van de bovenste plank hoor. Soms springt de sfeer iets te snel van het serieuze naar het bizarre en weer terug en alles hangt misschien net iets te los aan elkaar om je echt te boeien. Als Watch_Dogs 2 geen volledige open-world game was met heel wat te doen in de wereld, dan zou het verhaal ons niet echt lang aan het spel kunnen binden.

Maar er is dus wel veel te doen in de wereld. Naast de hoofdmissie heb je immers nog een flink aantal zijmissies en andere activiteiten. Die zijmissies zijn zelden serieuze opdrachten. Zo moet je op een bepaald moment een trailer van een nieuwe game van Ubisoft bemachtigen, zodat je die kan lekken naar het grote publiek, terwijl je een andere keer dan weer mensen kan gaan pesten of helpen terwijl ze geld proberen af te halen aan een geldautomaat. Die zijmissies moet je trouwens ontdekken door er in de buurt te passeren. Dat is maar goed ook, want in Watch_Dogs 2 kan je onmiddellijk fast travel gebruiken en zonder dit soort randactiviteiten zou je weinig van de map te zien krijgen. Omdat de makers echt wel werk hebben gestoken in deze gigantische en gedetailleerde versie van San Francisco, zou het toch bijzonder jammer zijn als gamers daar weinig van te zien krijgen.

Heb je nog niet genoeg gedaan met die zijmissies, dan kan je ook aan de slag als een soort Uber-chauffeur via een app die ze bij Ubisoft Driver: SF hebben gedoopt. We weten niet of de fans van die franchise die knipoog nu leuk zullen vinden of een traantje zullen wegpinken. Daarnaast zijn er ook nog e-kartraces, droneraces en zelfs races met zeilboten. Tot slot kan je ook nog op zoek gaan naar de toeristische plekjes in San Francisco om ze te fotograferen.

Watch Dogs 2 screenshot

Al die verschillende activiteiten doe je op je eentje, maar Watch_Dogs 2 heeft natuurlijk ook een belangrijk multiplayeraspect. Net als in de voorgaande game kan jij gaan hacken bij andere spelers en kunnen spelers bij jou inbreken. Dan is het de bedoeling dat je hun data weet te stelen zonder betrapt te worden of dat je dat net probeert te voorkomen.

De multiplayer is echter ook uitgebreid met een aantal andere modes. Zo kan je samen met de politie en andere spelers op jacht gaan naar een voortvluchtige in Bounty Hunter. Je kan er ook voor kiezen om samen te werken, om zo proberen te ontsnappen. Er zijn ook gewone co-opmissies, waarbij je samen met één andere speler kleine varianten op de gewone zijmissies moet uitvoeren. Het leuke bij die co-opmissies is dat je met twee spelers echt volledig gebruik kan maken van alle mogelijkheden waarover je als hackers beschikt. Je hebt immers een pak meer overzicht dan wanneer je alleen speelt. Al kan je er natuurlijk ook voor kiezen om op een ‘two man rampage’ te gaan en alles en iedereen overhoop te knallen. Wij oordelen niet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair