4gamers.be

Watch_Dogs 2

Door YoniVL, 16-11-2016 00:04

Nu beginnen jullie jezelf waarschijnlijk af te vragen wanneer we het eens over de gameplay gaan hebben. U heeft uw tv net op tijd ingeschakeld, want daar beginnen we meteen aan. Net zoals in de eerste Watch_Dogs is hacking het centrale punt van die gameplay, al is dat nu een stuk duidelijker. Het aantal opties is flink uitgebreid. Je kan nog steeds een groot aantal zaken hacken in het verkeer, om zo achtervolgingen tot een goed einde te brengen, maar dat is nog maar het begin.

Zo kan je nu ook bendeleden of de politie op je vijanden afsturen. Het wordt nog leuker wanneer je ze gewoon allebei stuurt. Dan zorg je echt voor een ongezien chaos. Zorg er dan wel voor dat je niet geraakt wordt door een verdwaalde kogel. Je hebt nu ook een aantal opties, waarmee je in één keer een groot aantal mensen of toestellen kan hacken. Wil je rustig kunnen rondsluipen, dan zorg je toch even voor een totale blackout. Altijd meegenomen dat de lichten niet branden.

Watch Dogs 2 screenshot

Onze favoriete hulpmiddelen zijn echter de jumper en de quadcopter. Die eerste is een klein autootje dat vrij ongezien het gebied van de vijand kan infiltreren. Bovendien kan het ook allerhande zaken hacken, waardoor jij als Marcus alles veilig van op een afstandje kan volgen. In het slechtste geval is hij ook het perfecte afleidingsmanoeuvre om die ene bewaker weg te krijgen van die deur waar je nu echt wel doorheen moet.

De quadcopter is dan weer een drone die je leven een stuk eenvoudiger maakt. In plaats van in de wereld van camera naar camera te springen om de omgeving te bestuderen en zo locaties van vijanden op te sporen, kan je dankzij de quadcopter alles in één oogopslag overschouwen, vanuit de hoogte. Hij kan wel niet hacken, dus de quadcopter is in het begin vooral goed voor surveillance. Later kan je hem ook explosieven laten droppen, waardoor je ook vanuit de lucht heel wat schade kan aanrichten. Ze zullen je nooit zien komen.

De gameplay van Watch_Dogs 2 is een stuk leuker dan in de voorganger, zeker omdat je veel meer opties hebt qua hacking, die je bovendien snel kan gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat ze perfect is. Er zijn immers nog wel een aantal mankementjes. Zo kan je met Marcus ook de agressieve weg op gaan en iedereen neermaaien, maar als shooter schiet de game toch tekort. Het voelt gewoon niet vlot aan en de auto-aim is wel heel sterk. Ook het rijden met auto’s is nog altijd niet van de bovenste plak. Ze voelen allemaal nog altijd aan als zeepkisten, al is het al beter dan in de eerste game. Gelukkig kan je nu schieten terwijl je in je wagen zit.

Watch Dogs 2 screenshot

Op grafisch vlak is Watch_Dogs 2 een kleurrijke game met een prachtig uitgewerkte open wereld. Er zijn blijkbaar ook wat mensen die last hadden van framedrops, maar zelf hebben we daar niets van gemerkt en blijkbaar ging het daarbij over problemen met de multiplayer, waarvan Ubisoft al duidelijk heeft gemaakt dat ze die willen oplossen. Hopelijk is dat ook snel het geval, want momenteel ligt de seamless multiplayer voor een groot stuk op zijn gat.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair