4gamers.be

Poochy & Yoshi’s Woolly World

Door valies, 03-02-2017 10:00

Poochy & Yoshi's Woolly World

[gespeeld op New 3DS XL]


In de zomer van 2015 mochten Wii U-eigenaars voor het eerst aan de slag met Yoshi’s Woolly World. Momenteel maakt deze ongelooflijk aaibare game zijn opwachting op Nintendo’s 3DS. Poochy & Yoshi’s Woolly World is een port van de originele game, uitgebreid (pun intended) met wat extra’s. Laten we eens kijken of de schattigheidsfactor nog even hoge toppen scheert als bij de originele release.

Grote paniek op Yoshi’s wollen eiland, wanneer Magikoopa Kamek alle Yoshi's in bollen wol verdeelt, al deze wol in één grote knapzak steekt en met de gesegmenteerde vriendjes aan de haal gaat. Gelukkig kunnen twee Yoshi’s ontsnappen aan dit lot en zitten ze al snel hun rivaal op de hielen, die onderweg is naar Baby Bowser. Tijdens het doorkruisen van zes verschillende werelden, laat Kamek gelukkig telkens wat bollen wol vallen en kunnen wij achter onze vriendjes aan om hen terug tot kleurrijke Yoshi’s te breien.

Poochy & Yoshi's Woolly World screenshot Poochy & Yoshi's Woolly World screenshot

De game ziet er prachtig uit en het wollen thema is ten volle uitgewerkt. Niet alleen de Yoshi’s, maar ook alle wereldelementen bestaan hoofdzakelijk uit wol. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen waarvan het vlammetje een wollen draad is, wollen strikken die je kan losmaken om geheime kamers te onthullen, maar ook alle vijanden bestaan uit zacht ogende wol. De kleuren spatten van het scherm en door de combinatie van de schattige visuele stijl en de gemoedelijke soundtrack is de aaibaarheidsfactor torenhoog.

Poochy & Yoshi’s Woolly World is een typische platformgame en de gameplay voelt dan ook erg vertrouwd aan. Elk van de zes werelden heeft een eigen thema en elk level heeft ook nog eens zijn eigenheid. Denk aan een level waarin je met sneeuwbal aan het rollen gaat of een level waar je van de ene naar de andere gordijn springen moet, terwijl die in tempo af de roede roetsjen. Naast de gewone gameplay, heb je soms ook een deel van een level waarin Yoshi transformeert in bijvoorbeeld een zeemeermin, moto of een reuze-Yoshi. Deze stukken speel je tegen de tijd, reizend van punt A naar B, waarbij je zoveel mogelijk kralen tracht te verzamelen. Omwille van de grote verscheidenheid in speelelementen in deze game, blijft de gameplay erg boeien. De boss fights om naar een volgende wereld te gaan zien er leuk uit, maar komen teleurstellend meestal op hetzelfde neer. Hier was gerust wat meer variatie welkom geweest.

Poochy & Yoshi's Woolly World screenshot Poochy & Yoshi's Woolly World screenshot

Niet alleen de algemene gameplay houdt je geboeid, je zal tal van levels sowieso opnieuw willen spelen om alle bollen wol te vinden, alsook alle bloemetjes te verzamelen. Die laatste geven je namelijk toegang tot een speciaal level aan het einde van elke wereld. De bollen wol verzamelen dient dan weer om gekidnapte Yoshi’s terug te krijgen. Bij elk level kan je ook kralen verzamelen, waarmee je vervolgens Power Badges kan aankopen. Power Badges zijn hulpmiddeltjes waarvan je telkens je een level aanvangt, eentje kan aankopen om tijdens dat level te gebruiken. Zo zijn er Power Badges om alle geheime zaken te vinden of een ongelimiteerde voorraad aan watermeloenen te verkrijgen. Die watermeloenpitjes dienen dan als ongelimiteerd verweer tegen het wollen gespuis.

Wie nog meer hulp nodig heeft, kan zich wenden tot de Mellow Mode. De game in deze modus spelen geeft Yoshi vleugels en je krijgt drie Poochy pups mee op pad.  In de game zal je erg veel gooien met bolletjes wol om vijanden te verslaan of om nieuwe spelelementen te maken, zoals bijvoorbeeld een platform om ergens aan te geraken. Dergelijke bollen wol zijn dan ook steeds nuttig, maar in de Classic Mode kom je wel eens zonder te zitten. In Mellow Mode fungeren de Poochy Pups als bol wol, dus heb je zo een ongelimiteerde voorraad wol met je mee. Daar stopt het overigens nog niet, de Poochy Pups zullen je ook steeds geheime zaken aanwijzen in het level en zullen vijandige wol aanvallen. Deze levende bolletjes wol zijn dus erg handig als je aan verzamelkoorts lijdt. Verzamelaars zullen tijdens het spelen van sommige levels wel wat gefrustreerd geraken, omdat sommige zaken toch erg goed verstopt zijn of je gewoonweg keihard moet opboksen tegen iets zodat het er gewoon niet van komt om iets tijdig op te rapen.

Buiten de originele Wii U levels, bevat deze 3DS versie exclusieve Poochy Dash levels, waarin je op zoek gaat naar zoveel mogelijk extra kralen en telkens drie Poochy Pups. Na een eerste succesvolle run - waarmee we bedoelen de finish halen - krijg je ook nog een aantal uitdagingen voor de kiezen, zoals bijvoorbeeld drie ballonnen kapot prikken of het verzamelen van een bepaalde som kralen. Deze Poochy races zijn erg leuk spelen. Ze gewoon uitspelen vergt weinig uitdaging, de uitdagingen behalen zeker wel. Tijdens het spelen van de game kan je een Gold Rush winnen, waarbij je de kans krijgt om een reeds vrijgespeelde Poochy Dash level te doorploegen op zoek naar goud in plaats van kralen, al brengt dat niet erg veel verschil aan gameplay met zich mee. De 3DS-versie bevat ook een Craft modus waarin je zelf een Yoshi kan samenstellen qua kleurenpatroon en bij het gebruiken van Amiibo’s kan je hier nog wat extra patronen voor vrijspelen. Tenslotte krijg je ook nog erg schattige animated shorts te zien in het Scrapbook theater. In tegenstelling tot de Wii U-versie, bevat deze versie geen multiplayer.

Conclusie

Met erg plezierige gameplay, een hoge variatie aan level design en de überschattige visuals, zijn we verheugd dat Yoshi’s Woolly World nu ook in handformaat beschikbaar is. Vooral gamers die het origineel nog niet op de Wii U hebben gespeeld, mogen deze versie niet laten schieten.

Positief

  • variatie in gameplay
  • variatie in levelopbouw
  • hoge aaibaarheidsfactor
Score
85/100

Negatief

  • alles verzamelen is moeilijk
Grafisch
90%
Geluid
80%
Fun
85%
Gameplay
85%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair