4gamers.be

LEGO Dimensions: The LEGO Batman Movie Story Pack

Door YoniVL, 10-03-2017 09:00

LEGO Dimensions: The LEGO Batman Movie Story Pack

[gespeeld op PS4]


Dat Lego en TT Games alle mogelijke overlappingen tussen series, films en games willen benutten, dat is al lang geen geheim meer. Het is dan ook niet zo bizar dat Lego Dimensions een Story Pack heeft gekregen van The Lego Batman Movie. Alleen vragen wij ons af waarom onze vleermuisheld geen volledige game krijgt, maar enkel een uitbreiding in Lego Dimensions.

In het Story Pack van The Lego Batman Movie speel je natuurlijk het verhaal van de film helemaal door. Dat verhaal is opgedeeld in zes levels, die je enkele uurtjes aan de praat zullen houden. Tussendoor krijg je ook wat stukjes uit de film te zien, al wordt daar bijzonder karig mee omgesprongen. Daardoor is ook de hoeveelheid humor een pak minder dan we gewoon zijn van Lego games. Ze is aanwezig, maar we gokken dat er echt wel meer grappige stukken te vinden zijn in de film.

We maken de vergelijking met de Lego Movie Videogame, waarin je echt de hele film opnieuw kon beleven. Dat is in dit Story Pack niet het geval. De beelden zijn bijzonder beperkt en hele grote stukken van het verhaal worden gewoon weggeknipt. Dan hadden we toch liever gehad dat er een volledig losstaande game was gemaakt van de film.

Dat verhaal is trouwens vrij eenvoudig samen te vatten. Batman en The Joker hebben ruzie, nadat The Joker naar de Phantom Zone werd gestuurd. Daar maakte hij vriendjes met heel wat slechteriken, waaronder de Daleks, de Gremlins, Sauron, Voldemort en ga zo maar door. Het duurt niet lang voor al die villains worden losgelaten op Gotham City en er een grote strijd losbarst. Gelukkig heeft Batman ook de hulp van Robin en Batgirl.

De Batman in deze uitbreiding is dezelfde Batman die je krijgt in het startpakket van de game. Van hem moet je dus niet veel nieuwe snufjes verwachten. Al beschikt hij nu wel over de Detective Mode, waarmee hij verborgen hints kan ontdekken in de wereld. Batgirl is eigenlijk hetzelfde personage als Batman, maar dan in een roze outfit. Wat je met Batman kan doen, kan je dus ook met Batgirl.

De mogelijkheden van Robin zijn iets uitgebreider. Hij kan zich door kleine ruimtes wurmen en zo nieuwe plekken bereiken, hij kan onder water zwemmen, kapotte apparaten repareren en zich omkleden in Nightwing. Met die outfit kan hij lasers weerkaatsen, om zo gouden muren of andere objecten kapot te maken.

Al die vaardigheden worden natuurlijk weer gebruikt om allerhande puzzels op te lossen, die naar goede gewoonte niet bepaald moeilijk zijn. Omdat het een Lego Dimensions-uitbreiding is, krijg je er ook nog de Batwing bij en moet je de typische Phase-puzzels af en toe oplossen.

Naast het verhaal, dat dus bijzonder karig wordt verteld, krijg je ook toegang tot het volledige Gotham City. Die Adventureworld is vergelijkbaar met alle andere werelden die je al te zien hebt gekregen in Lego Dimensions. Je zal dus vrij kunnen bewegen door de stad, terwijl je allerhande kleine missies oplost en op zoek gaat naar geheimen. In tegenstelling tot het verhaal van dit Story Pack, zal je in Gotham City wel heel wat tijd kunnen spenderen.

Conclusie

We stelden ons aan het begin van deze review de vraag waarom The Lego Batman Movie geen volledig aparte game heeft gekregen en die vraag stellen we ons nog steeds. Het is leuk dat we een volledige Adventureworld krijgen in Gotham City, maar die hadden we met plezier opgegeven voor een uitgebreid verhaal, iets meer beelden van de film en meer humor. The Lego Batman Movie verdiende dezelfde aanpak als The Lego Movie en niet deze verwaterde versie.

Positief

  • Uitgebreide Adventureworld
Score
62/100

Negatief

  • Batgirl is Batman in het roze
  • Kort verhaal
  • Amper beelden uit de film
Grafisch
75%
Geluid
75%
Fun
60%
Gameplay
65%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.